30.04.2021
Vrei sa gatesti o pasca dupa reteta bunicii? Parascovia Zubatii te invata cum sa o pregatesti simplu si gustos: "De Paste trebuie sa facem noi pasca, nu sa o cumparam” - VIDEO

“E foarte greu, dar daca nu lucram, nu avem ce manca” -  spune o brutareasa de la noi, care in fiecare zi petrece cate 20 de ore in bucatarie. Iar in Joia mare, femeia a invitat echipa O Seara Perfecta la locul sau de munca pentru a face impreuna PASCA dupa cea mai veche reteta. Care este aceasta, dar si cine este brutareasa, afla din reportajul de mai jos.

Parascovia Zubatii a deprins indeletnicirea de a coace de la bunica sa.

Parascovia ZUBATII, BRUTAREASA: „Am crescut mai mult cu bunica, ea m-a invatat si mereu imi zicea nu te grabi ca ai cand.”

Tot de dragul bunicii a facut si primul foc in cuptor.

Parascovia ZUBATII, BRUTAREASA: “Tin minte ca intr-un an s-a imbolnavit, nu a putut coace, atunci am facut eu. Aveam undeva 15 ani.”

Mai tarziu, pasiunea pentru copt a inspirat-o pe femeie sa deschida o mica brutarie pentru a putea castiga un banut si a fi mai aproape de familie.

Parascovia ZUBATII, BRUTAREASA: „Imi vine foarte greu, nimeni nu ne da o mana de ajutor. As vrea ca toata lumea sa nu plece peste hotare, sa aiba grija de copii si de nepoti acasa .”

Alex Rodriguez, „tras prin inel” dupa despartirea de Jennifer Lopez

Iar in joia mare Parascovia pregateste pasca – cea mai importanta coptura pascala.  

Parascovia ZUBATII, BRUTAREASA: „Pasca pentru sfintele Pasti este o traditie de cand ma tin minte. De Paste trebuie sa facem noi pasca, nu sa o cumparam.”

Si-a cautat un loc de munca timp de 8 ani, dar nimeni nu-l angajeaza din cauza numelui sau. Cum poate sa-l cheme pe acest barbat

Pe langa aluat, la fel de importanta este si  umplutura.

Parascovia ZUBATII, BRUTAREASA: „Adaugam branza, ungem cu ou si vedem ce am facut. Acum acoperim branza cu ou ca asa se primeste mai frumusel.”

Desi are patru copii si e insarcinata cu al cincilea, Parascovia gaseste inca puteri de a lucra chiar si 20 de ore pe zi.

Parascovia ZUBATII, BRUTAREASA: “Am obosit dar nu avem incotro, altfel nu am avea cu ce hrani copii.”

La randul lor, copiii nu-si lasa mama la greu.

Parascovia ZUBATII, BRUTAREASA: „Am baietel de 14 ani care ma mai ajuta.”

Iar acum pasca va astepta cuminte noaptea invierii, cand va fi frumos asezata in cos si  sfintita la biserica.

Parascovia ZUBATII, BRUTAREASA: „Cand se sfanteste pasca, noi fetele, baietii ne duceam la biserica. Nu manca nimenea pana cand nu veneam la 6 dimineata acasa.”

Pentru a vedea intreg procesul de pregatire a cozonacului de Paste, priveste reportajul in intregime. 

„Blestemata sa fie strainatatea!” Tatiana Martin si Orchestra Fratilor Advahov - dedicatie pentru mamele care sunt plecate peste hotare. „Maiculita mea instrainata, iar pornesti la drum lacrimata” - VIDEO

Articole din aceeasi categorie