28.11.2022
Un desert traditional modernizat! Cheful Petru Chicu iti demonstreaza o reteta neobisnuita cu prune uscate in crema de mascarpone: „Eu sparg stereotipurile” - VIDEO

In recenta editie a emisiunii „Gusturile se discuta”, chef Petru Chicu ne-a invatat cum sa gatim traditionalele prune uscate intr-un alt mod. In loc de smantana am folosit frisca si mascarpone, am fiert prunele in vin spumant si am obtinut un desert traditional modernizat. Afla intreaga reteta din reportajul marca O Seara Perfecta. 

O noua editie „Gusturile se discuta”, o noua reteta de la chef Petru Chicu. De aceasta data bucatarul a pregatit prune uscate in crema de frisca cu mascarpone.

„Toti stiu ca de sarbatori si chiar in seara de Anul Nou, la sfarsit se dau prune uscate inmuiate in vin, cu smantana sau frisca batuta. Eu vreau sa vin cu o reteta asa mai modernizata. In loc de frisca voi folosi mascarpone, prunele deja sunt umplute cu nuci. Totul se va fierbe in spumant. Si ca sa nu fie tare grasa crema noastra, batem separat frisca si separat mascarpone”, Petru Chicu, chef. 

Olga Verbitchi - imagini rare alaturi de parintii sai. Interpreta pare mai fericita ca niciodata - FOTO

Pentru inceput, prunele uscate merg la fiert in vin spumant, se adauga putin zahar si scortisoara.

„Ele s-au inmuiat aici. Am pus vin spumant deasupra si ele se vor fierbe in el. Punem putin zahar. Am pus spumant pentru ca gustul de vin alb este mai finut. Toti cunosc ca prunele se combin bine cu vinul rosu. Insa, eu sparg stereotipurile. Am dat la foc mediu, pentru a se evapora alcoolul si a se inmuia prunele”, Petru Chicu, chef. 

Cat prunele fierb, pregatim crema de mascarpone.

„Aici voi bate frisca. Am 150 ml”, Petru Chicu, chef. 

Cu ce probleme de sanatate se confrunta moldoveanca Cristina Ich: „Doare ingrozitor”

Combinatia de pruna uscata, vin spumant si scortisoara ofera desertului o aroma deosebita.

„Prunele umplute le-am stins in spumant, unde am adaugat si putina scortisoara si o lingurita mica de zahar ca sa indulcesc totul. Ele miroase de parca le-am scos de pe vatra. Se simte putin arsura fumului. Acum mai rar se usuca prunele pe vatra. Si in loc de smantana am pus frisca dulce si mascarpone si la fel am adaugat putin scortisoara, ca sa echilibrez gustul, sa-l inmoi cu niste arome de lichior de cocos. Va fi o combinatie perfecta. Sincer, fac asta prima data”, Petru Chicu, chef. 

Frumusetea mostenita din generatie in generatie. Vezi cine sunt si cum arata nepoatele Anastasiei Lazariuc - FOTO

Punem crema de frisca cu mascarpone peste prune si decoram cu putina menta si am obtinut un desert traditional modernizat.

„Infrumusetez acest desert cu niste verdeata. Chiar intr-adevar e simplu de facut”, Petru Chicu, chef. 

Articole din aceeasi categorie