31.03.2021
Trucuri simple pentru a gati cel mai delicios cheesecake

Toata lumea adora cheesecake-ul pentru ca este fin, delicat si delicios. In plus, exista numeroase variante de retete si moduri de pregatire: cheesecake clasic, cheesecake cu fructe, cu ciocolata, unt de arahide, caramel, ghimbir si multe altele. Pentru ca acest desert sa-ti iasa perfect si cremos, fara fisuri sau crapaturi, tine cont de sfaturile de mai jos.

- Foloseste ingrediente la temperatura camerei. Tine branza, ouale si restul ingredientelor specificate in reteta 30 de minute la temperatura camerei inainte de a te apuca de treaba.

- Foloseste lingura sau spatula ca sa amesteci ingredientele. Poti sa apelezi la mixer pentru a bate ouale, dar restul ingredientelor amesteca-le cu lingura, altfel prea mult aer va intra in compozitie si cheesecake-ul se va coace cu crapaturi sau se va „lasa” dupa ce il scoti din cuptor.

- Nu amesteca prea mult ingredientele. Din nou, risti ca aerul sa intre in compozitie si sa ruineze rezultatul final.

- Foloseste un vas rotund cu pereti detasabili. Este aproape imposibil sa scoti un cheesecake din orice alta forma, deoarece blatul se faramiteaza foarte usor, iar umplutura este prea frageda pentru a fi intoarsa cu susul in jos.

- Inveleste peretii vasului in hartie de copt, astfel incat prajitura sa nu se lipeasca de ei. Daca vrei sa pui cheesecake-ul pe un platou, pune hartie de copt si pe fundul vasului de copt pentru a putea desprinde usor prajitura. Nu folosi unt, ulei sau faina pentru a tapeta vasul, deoarece compozitia de cheesecake este cremoasa si foarte sensibila si se va arde.

- Coace cheesecake-ul la foc mic. Deoarece este un desert pe baza de oua, cheesecake-ul are nevoie de coacere treptata si lenta, altfel ouale se umfla si devin granuloase. Caldura trebuie sa patrunda incet si treptat in intreaga prajitura, fara riscul de a o arde.

- Nu deschide cuptorul in primele 30 de minute. Daca cheesecake-ul nu a apucat sa se coaca, orice curent de aer il poate face sa se „lase” sau sa se fisureze.

- Opreste cuptorul atunci cand marginile cheesecake-ului sunt ferme, dar mijlocul e inca crud. Aceasta prajitura continua sa se coaca si dupa ce opresti focul. Zgaltaie putin vasul, daca marginile sunt fixe, dar compozitia inca tremura in mijloc, poti opri focul.

- Lasa vasul sa stea in cuptor cu usa intredeschisa, timp de o ora. Astfel, mijlocul cheesecake-ului se va coace treptat si eviti „lasarea” lui (ceea ce se intampla, de obicei, atunci cand scoti brusc o prajitura din cuptor si o expui la o temperatura mai joasa).

Acum e timpul sa pregatesti cel mai delicios si perfect cheesecake. Spor la treaba!

Citeste si :  Alimentele care iti prelungesc tineretea! Iata ce recomanda specialistii sa consumi, pe masura ce inaintezi in varsta

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie