06.04.2021
Trend sau sanatate curata? Retete cu alimente de origine exclusiv vegetala

Acest regim este adoptat de tot mai multi oameni dornici sa previna bolile. Problema este ca putini stiu cum sa se alimenteze corect si sanatos cand renunta la proteinele de origine animala. Este foarte bine sa fii vegetarian, cu conditia de a avea o masa bogata in nutrientii necesari organismului. Alimentatia echilibrata consta in calitatea, cantitatea si varietatea alimentelor.

Cele mai interesante tipuri de mancare care nu contin grasimi animale.

Pateu cu spanac

Un aperitiv sarat care va fi pe placul chiar si celor mai mofturosi. E o alegere corecta, atunci cand doresti sa pregatesti ceva gustos si rapid. Vei avea nevoie de cateva ingrediente cum ar fi: foietaj din comert (asigura-te ca este 100% vegan), spanac, ulei de masline, ceapa si usturoi maruntit, oregano, sare, piper si tofu, se va potrivi foarte bine alaturi de spanac si foietaj. Prajeste ceapa si usturoiul taiate marunt pe tigaie cu putin ulei de masline, la foc mediu. Adauga tofu si preparal timp de 3-5 minute, dupa care pune si spanacul, nu uita sa-l condimentezi cu sare, piper si oregano. Peste un minut, ia de pe foc si asteapta sa se raceasca. Taie aluatul in patratele si adauga cate o lingura de umplutura pe centru. La final lipseste aluatul in forma unui plic. Le vei coace la temperatura de 180 grade, aproximativ 30 de minute.

Burger vegan cu conopida

Nu intotdeauna bugerii sunt o mancare daunatoare, spre exemplu, aceasta reteta de burger vegan este sanatoasa si foarte deliciosa. Pentru a face chiftelutele vegane avem nevoie de: conopida, usturoi, sare, piper, oregano, 4 linguri de ulei, patrunjel si diferite tipuri de boabe de fasole. Conopida trebuie gatita din timp, la cuptor, o poti face chiar cu trei zile inainte. Zdrobeste toate ingredientele in robotul de bucatarie, fa o forma chiftelutelor si preparale pe gratar sau tigaie. Pune-le in chiflele pusoase alaturi de rondele de ceapa, foi de salata sau rosii.

Brownie cu nuci

Ingredientele pentru acest desert sunt destul de simple: faina integrala, praf de cacao, ulei de cocos sau vegetal, zahar, lapte de cocos (il poti inlocui cu orice fel de lapte doresti), putina sare, esenta de vanilie, ciocolata neagra maruntita si miez de nuca. Incinge cuptorul la 180 de grade si pune pe tava o hartie de copt. Pentru a topi ciocolata, pune-o intr-un bol termoizolat pe care il vei introduce intr-un vas cu apa fierbinte. Amesteca faina, praful de cacao si praful de copt intr-u bol mare, dupa care adauga celelalte ingrediente, zaharul, uleiul de cocos, laptele, sarea, esenta de vanlie si ciocolata topita. Amesteca-le pana se omogenizeaza. Toarna amestecul uniform in tava pregatita, apoi presara nucile. Coace prajitura in cuptorul incins timp de 25 de minute. Va fi crocanta la exterior si cremoasa in interior.

Salata de avocado si sparanghel

Sparanghelul si avocado sunt alimente cu un continut nutritiv impresionant. Pe langa aceste doua ingrediente, vom mai avea nevoie si de: nuci, ulei de masline, ceapa rosie, otet, rosii cerry, sare si piper negru macinat. Daca preferi galbenusul moale, fierbe ouale in jur de 4-5 minute, iar daca vrei ca galbenusul sa fie tare lasa-le sa fiarba timp de 8 minute. Sparanghelul, la fel, il poti pregati cum iti place mai mult, pe gril sau fiert. Dupa ce se racesc, curata si taie ouale in patru. Pune-le intr-un bol si adauga sparanghelul, nucile, rosiile, avocado si ceapa taiate mascat. Acest bol plin de vitamine il poti asezona cu sare, piper apoi stropeste cu un pic de ulei si otet de mere.

Pofta buna si multa inspiratie la gatit!

Citeste si :  Ii place sa gateasca frumos! Ludmila Adamciuc, mama „copilului soare” isi alinta familia cu delicii - VIDEO

Surse foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie