31.05.2022
Trei retete simple, gata in doar 5 minute. Incearca-le si tu

Majoritatea oamenilor din zilele noastre incearca sa salveze timp, iar gatitul nu este printre primele activitati preferate ale oamenilor, mai cu seama de cand avem ajutor din partea patiseriilor din drum sau a mancarurilor comandate direct la birou. Cu toate astea, poate fi foarte simplu si extrem de rapid sa iti faci unele mese acasa si sa scapi astfel de banii pe care i-ai da pe alte preparate. Ai mai jos trei retete extrem de usoare pe care le poti face in timp ce te gandesti la ceea ce mai trebuie sa faci in ziua urmatoare.

3 retete simple care sunt gata in 5 minute

Majoritatea oamenilor nu adora neaparat sa isi gateasca pentru ca exista multe variante salvatoare, dar putin mai scumpe. Daca vrei sa scapi de banii pe care ii dai pe produsele de la patiseriile din drumul spre birou sau sa nu ajungi sa comanzi orice la pranz pentru ca esti flamand, ai mai jos cateva retete care sa te ajute.

Ele se prepara extrem de simplu, sunt de mare ajutor pentru oricine pe graba sau pentru oamenii care vor sa consume timpul pentru gatit pe orice altceva. Iata ce poti sa prepari chiar la prima ora fara prea multa munca! De ce ingrediente ai nevoie?

1. Fulgi de ovaz cu fructe si nuci

Ingrediente:

– 1 pahar cu apa;
– 1/2 pahar cu fulgi;
– 2 linguri de zahar;
– 1 lingurita de scortisoara;
– 2 linguri de nucusoare maruntite;
– 1/4 pahar de fructe maruntite.

Mod de preparare: amesteca toate ingredientele intr-un bol mare. Pune castronul la cuptorul cu microunde timp de 2 minute si 30 de secunde la maximum, ulterior poti pune peste miere sau putini fulgi de cocos pentru alte arome surprinzatoare.

Nu mai arunca bananele prea coapte! Iata ce poti face din ele

2. Fulgi de ovaz cu miere si scortisoara

Ingrediente:

– 1/2 pahar cu fulgi;
– 3/4 pahar cu lapte;
– 1 lingura de miere;
– 1 lingurita de scortisoare;
– sare dupa gust.

Mod de preparare: amesteca fulgii cu laptele intr-un bol si pune totul la cuptorul cu microunde pret de 2 minute. Adauga mierea, sarea si scortisoara la final.

3. Fulgi de ovaz cu oua

Ingrediente:

– 1/3 pahar cu fulgi;
– 1/2 pahar cu lapte;
– 1 ou;
– 1/4 pahar cu fructe maruntite.

Mod de preparare: amesteca toate ingredientele intr-un bol mare si pune totul la microunde pret de 1 minut la maximum. Amesteca inca o data si mai pune 1-2 minute la cuptor in functie de consistenta dorita.

Multi nu prefera de obicei aceasta combinatie, dar este una excelenta si foarte satioasa care iti ofera energie destula pana la pauza de pranz. Poti pune deasupra unt de arahide sarat pentru un plus de aroma.

Retete cu cartofi noi! Trei feluri in care sa ii prepari pe post de garnitura - FOTO

Articole din aceeasi categorie