1. Mamaliga la gratar cu legume coapte
Mamaliga rece se taie in bucati mai mari si se pune intr-o tigaie antiaderenta. Lasa-o sa se rumeneasca bine pe ambele parti. Intre timp, pune legumele care iti plac intr-un vas termorezistent, stropeste-le cu putin ulei de masline, da-le cu sare si lasa-le la cuptor, aproximativ 15 minute. Legumele coapte si mamaliga la gratar se servesc cu branza rasa sau cu putin cascaval ras deasupra.
2. Mamaliga cu branza la cuptor
Taie mamaliga in doua, ca si cum ai taia un blat de tort. Pune prima bucata de mamaliga intr-un vas termorezistent, pe care trebuie sa-l ungi cu unt, presara mozzarella sau cascaval ras din belsug, iar apoi pune a doua bucata de mamaliga. Presara deasupra mozzarella sau cascaval si baga vasul in cuptor, pentru aproximativ 15 minute.
3. Pizza cu blat din mamaliga
Pune mamaliga intr-o tava, in functie de cata ti-a ramas. Peste ea, adauga boabe de porumb fiert, dovlecei, rosii, cascaval sau mozzarella si potriveste de sare si de piper. Cocea pizza cu blat din mamaliga aproximativ 20 de minute.
Pofta buna!