06.04.2021
Tarta delicioasa cu gem de caise - rasfat pentru papilele gustative

Renunta la dulciurile din magazin si pregateste acasa un desert apetisant din ingrediente simple si accesibile tuturor. Familia ta va ramane incantata de gustul si aroma acestei tarte. 

Ingrediente:

- 300 g faina;

- 150 g unt rece;

- 100 g zahar;

- 2 oua;

- 1/3 lingurita sare;

- 1 lingurita praf de copt;

- coaja de la o lamaie;

- 1 lingurita esenta de vanilie;

- 400 g  gem de caise;

- 2 linguri de lapte pentru uns.

Mod de preparare:

Pune faina amestecata cu praful de copt si sare intr-un bol, adauga zahar, unt, razuieste coaja de lamaie si framanta pana iese o textura nisipoasa. Dupa care adauga ouale, toarna esenta de vanilie, framanta cateva minute si formeaza o bila. Inveleste bila de aluat in folie alimentara si pune-o la frigider cel putin pentru o ora. Indeparteaza folia alimentara, pudreaza atat masa de lucru cat si aluatul cu faina, taie o treime din aluat si pune-l deoparte. Formeaza o bila din cealalta bucata de aluat, pudreaza cu faina si intinde-o intr-un cerc mai mare decat tava de copt. Aranjeaza aluatul intr-o tava de copt cu fund detasabil cu diametrul de 21 cm. Inteapa toata suprafata si marginile cu furculita. Umple tarta cu gem. Pudreaza atat masa cat si aluatul ramas cu faina. Intinde-l intr-un cerc si taie fasii de 2-3 cm. latime. Aranjeaza peste gem fasiile de aluat in forma de grila. Pe final unge fasiile si marginile cu lapte, presara cu zahar si coace tarta la cuptorul preincalzit la 170 de grade, 35-40 minute. Scoate tarta din cuptor, las-o sa se raceasca complet si serveste-o cu placere.

Pofta buna!

Citeste si :  De la modelling la cofetarie? Anastasia Iacub a facut un desert fenomenal - VIDEO
Articole din aceeasi categorie