30.03.2021
Surprinzator! Ce contin, de fapt, chicken nuggets de la fast-food

Oamenii de stiinta din Statele Unite au examinat bucatele de pui „nuggets” de la restaurentele americane si au ajuns la concluzii infricosatoare pentru consumatori. Doar jumatate dintre produsele testate erau facute din muschi de pui, restul ascundeau ingrediente mult mai putin apetisante.

Cu siguranta, ai auzit de celebrele nuggets, bucatele de carne prajite in mult ulei pe care le poti gasi in majoritatea restaurantelor fast-food. Intotdeauna apar prin reclame, sunt crocante, au o culoare aurie apetisanta si este foarte greu sa te abtii ca sa nu le mananci.

Te-ai intrebat vreodata din ce mai exact sunt preparate?

Oricat de surprinzator ar parea, chicken nuggets sunt preparate dintr-o pasta roz asemanatoare cu iaurtul de capsuni sau cu o guma de mestecat. Aceasta pasta este preparata prin macinarea mecanica a puilor intregi, este plina de bacterii, iar pentru a o steriliza, producatorii apeleaza la o tehnica simpla, dar dezgustatoare numita baie de amoniac. Pentru a nu se simti mirosul neplacut, pasta este tratata cu tot soiul de coloranti si arome artificiale.

Desi producatorii contrazic studiile si spun ca bucatile de pui sunt o sursa excelenta de proteine pentru copii, celebrul bucatar britanic, Jamie Oliver, in cadrul serialului sau Food Revolution (difuzat pe postul de televiziune american ABC), a incercat sa explice parintilor cum exact sunt preparate chicken nuggets si de ce nu ar trebui sa lasam copiii sa le manance, neavand insa foarte mult succes.

Ai grija de sanatatea ta si fii foarte atent la ce mananci!

Citeste si :  Gogosi de post cu lapte de soia! Sunt la fel de pufoase si delicioase precum cele obisnuite - VIDEO

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie