22.06.2022
Supa rece de castraveti cu menta, gustoasa si hranitoare

Daca nu mai stii cu ce sa te racoresti intr-o zi torida de vara, iti recomandam o reteta de supa rece de castraveti cu menta, delicioasa si revigoranta. Nu sunt necesare prea multe ingrediente pentru a pregati aceasta supa de vara cu care te poti racori de cu zori si pana-n seara. Supele reci se prepara din ingrediente simple si mereu la indemana. Sunt un adevarat elixir pentru momentele cand ai nevoie de ceva racoritor, sau de hidratare.

Avantajele acestor supe sunt atat timpul scurt de preparare, cat si modul versatil de preparare. Poti adauga legumele si aromele preferate si le poti savura in orice moment al zilei. Printre retetele de supe reci, de vara se numara si reteta de supa Gazpacho, din bucataria spaniola. Iti oferim mai jos lista completa de ingrediente si pasii necesari pentru a prepara si tu o supa rece pe baza de castraveti.

7 trucuri pentru un smoothie sanatos

Ingrediente: 

500 gr castraveti proaspeti

500 gr iaurt de baut

2 catei de usturoi

1 lingura ulei de masline

sare, dupa gust

piper alb, macinat

7-8 frunze de menta

sucul de la o lamaie

cuburi de gheata

verdeata preferata: marar, patrunjel

3 retete de inghetata cu care nu dai gres. Trucul care te ajuta sa scapi de cristalele de gheata - FOTO

Mod de preparare:

Pentru reusita perfecta a gustului optim, alege intotdeauna castraveti proaspat culesi. Sunt mai crocanti si mai putin zemosi.

Clateste-i cu apa rece, apoi decojeste-i si taie-i in sferturi, pe lungime. Indeparteaza-le partea zemoasa, cu seminte, apoi toaca-i in cuburi si adauga-i in recipientul unui blender. Spala frunzele de menta si adauga-le in recipientul cu castraveti.

Curata usturoiul si piseaza-l in mojar, presarat cu sare, ca pentru reteta de mujdei. Adauga, treptat, uleiul de masline si amesteca pana obtii o pasta cremoasa. Procesat in acest fel usturoiul isi degaja la maxim aroma. Adauga usturoiul in recipientul blenderului. Tot acolo mai adaugi si cateva cuburi de gheata si proceseaza ingredientele pana obtii o supa consistenta.

Adauga iaurtul si potriveste gustul supei cu sare, piper alb, proaspat macinat si suc de lamaie proaspat stors. Toarna supa in boluri de servire si decoreaz-o cu fistic maruntit, pentru un gust crocant, dar si cu ulei de masline si frunze de menta, pentru un aspect apetisant. Serveste delicioasa supa rece de castraveti cu menta imediat, pentru a beneficia de savoare si racoare maxima.

Daca vrei sa-i impresionezi pe cei dragi, serveste-le supa in sticlute cu paie, precum sucurile.

Cum alegi pepenele rosu perfect. Ce semne iti arata ca e copt si dulce

Beneficiile consumului de castraveti

Castravetii au un continut ridicat de apa, sunt saraci in calorii, dar plini de vitamine si minerale. Mai contin antioxidanti, fibre si enzime care ajuta la imbunatatirea sistemului digestiv.

Consumul regulat de castraveti ajuta la reglarea tensiunii arteriale, datorita continutului ridicat de potasiu. Datorita continutului bogat in magneziu si fibre, acestia ajuta la mentinerea sanatatii inimii, dar si la reglarea nivelului de colesterol.

Consumul regulat de castraveti poate ajuta la intarirea sistemului osos si la ameliorarea simptomelor artritei, datorita continutului de silicu. Acesta este esential organismului pentru asimilarea calciului, a fosforului si a magneziului.

Continutul ridicat de fibre din castraveti este benefic pentru imbunatatirea sistemului digestiv. Chiar si castravetii murati sunt recomandati pentru ca acestia contin bacterii probiotice care regleaza flora intestinala.

Datorita proprietatilor antiinflamatorii si antioxidante, consumul de castraveti poate ajuta la prevenirea imbatranirii celulelor nervoase.

Daca te-am convins cu aceste, cateva dintre beneficiile principale ale consumului de castraveti, iti dorim spor la preparat reteta de supa rece de castraveti cu menta si pofta buna la savurat!

Articole din aceeasi categorie