07.04.2021
Supa cu crutoane dupa reteta Adelei Popescu! „Vin copiii de la gradinita si sunt deja cinci zile la rand de cand imi cer acelasi meniu”

Adela Popescu este insarcinata cu cel de-al treilea baietel, iar asta o face o femeie fericita si plina de energie. Actrita profita din plin de aceasta perioada si isi satisface toate poftele.

Pe langa aceasta, Adela prefera sa gateasca pentru familia ei. Recent, ea a facut supa cu crutoane. „Fire eficienta cum ma stiu, am cautat pana am gasit cel mai bun soup maker, astfel incat sa fiu in continuare o mama dedicata, dar nici sa nu imi consum prea mult din timpul meu pretios de “a sta”. :) Ca daca nu acum, in concediu de maternitate, atunci cand”, scrie ea pe pagina sa de Instagram.

Ingrediente:

- 1 ceapa;

- 2 morcovi;

- 2 radacini pastarnac;

- 2 cartofi;

- 2 catei de usturoi;

- jumatate de ardei capia(al meu a fost mai mare) sau 1 ardei capia mai mic;

- 2-3 linguri de unt(sau 2-3 linguri de ulei daca vreti sa fie de post);

- sare si piper;

- boia dulce de ardei;

- patrunjel proaspat.

Crutoane:

- 4 felii de paine;

- ulei de masline;

- 3 catei de usturoi.

Mod de preparare:

Spala bine legumele si le curata-le. Taie ceapa pestisori si pune-o intr-o oala la calit in 2-3 linguri de unt. Taie rondele morcovul si pastarnacul, iar ardeiul cuburi mari, usturoiul felii si cartofii cuburi. Adauga toate legumele peste ceapa, pune putina apa, condimenteaza cu sare, piper, boia dulce si le lasa-le cateva minute la calit. Pune apoi 2-3 cani de apa si le lasa-le sa fiarba. Intre timp pregateste crutoanele: Taie cuburi feliile de paine, tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si da la cuptor pentru cateva minute. Scoate-le apoi si stropeste-le cu ulei de masline si cu usturoiul pisat bine. Da-le inapoi la cuptor pana se rumenesc frumos. Cand legumele sunt fierte, da oala de pe foc, scoate legumele(dar pastreaza supa in care au fiert) si lasa-le putin la racit. Paseaza bine legumele intr-un blender pana formeaza o pasta. Pune-o intr-o oala iar peste pasta adauga supa cate putin pana capata consistenta dorita, adauga sare dupa gust si amesteca. La sfarsit adauga patrunjelul tocat marunt si crutoanele.

Pofta buna!

Citeste si :  Rasfata-te la maximum in aceast zi si pregateste o salata cu ton rosu si dressing de mustar

Sursa foto: Instagram.com

Articole din aceeasi categorie