01.07.2022
Sticksuri de dovlecei in crusta de pesmet cu parmezan

Pentru ca este sezonul dovleceilor de gradina, nu ezita sa-i incluzi cat mai mult in preparatele tale culinare. Iar daca nu mai stii cum sa-i gatesti pentru a te bucura de gustul lor delicios, iti oferim o reteta de sticksuri de dovlecei in crusta de pesmet cu parmezan.

Din dovlecei cruzi poti prepara o varietate de retete culinare, extrem de simple si rapide. Niciuna dintre acestea nu necesita multe ingrediente si nici costuri exagerate. Poti pregati din dovlecei diferite salate, chiftele, supe-creme sau mancaruri scazute. Poti prepara si diferite aperitive, sosuri, zacusca, dar si deserturi.

Dovleceii se pot combina cu o multitudine de alte ingrediente. Gustul lor va fi influentat de gustul celorlalte ingrediente, rezultand la final preparate savuroase. Dintre acestea, iti recomandam si o reteta de dovlecei gratinati la cuptor cu rosii cherry. Iar mai jos iti oferim lista de ingrediente si pasii necesari pentru una dintre cele mai simple, gustoase si spectaculoase retete cu dovlecei.

Sticksuri de dovlecei in crusta de pesmet cu parmezan – Ingrediente

  • 2 dovlecei verzi cruzi
  • sare pentru deshidratat
  • 50 gr unt topit sau ulei de masline
  • 3 oua de marime medi
  • 200 gr faina
  • sare si piper, dupa gust
  • 100 gr pesmet panko
  • 100 gr parmezan razuit
  • verdeata, pentru decor
  • sos de iaurt sau ketchup pentru servit.

Reteta de sticksuri de dovlecei in crusta – Mod de preparare

Incepe cu aducerea pe masa de lucru a ingredientelor si ustensilelor necesare retetei. Apoi, pregateste o tava de cuptor in care asezi hartie de copt si porneste cuptorul la 200 de grade Celsius.

Spala bine dovleceii si taie-i mai intai in jumatati transversale. Indeparteaza partea cu seminte din interiorul jumatatilor de dovlecei. Nu le indeparta coaja decat daca sunt mai maturi.

Portioneaza jumatatile de dovlecei in felii grosiere. Taie feliile in forma de bastonase asemanatoare cu sticksurile. Asaza bastonasele pe blatul de lucru si presara sare peste ele.

Lasa-le 10-15 minute la deshidratat, apoi tamponeaza-le cu prosoape de hartie pentru a absorbi lichidul format la suprafata acestora.

Cum prepari delicioasele sticksuri din dovlecei verzi

Amesteca intr-un bol ouale cu o priza de sare si una de piper. Adauga si 1/2 lingura de faina, pentru consistenta. Omogenizeaza bine amestecul. In alt bol amesteca pesmetul cu parmezanul, iar intr-un al treilea bol pune faina.

Unge bastonasele de dovlecei cu unt topit si racit sau cu ulei de masline. Apoi trece-le pe rand prin faina, prin compozitia de oua si, la final, prin amestecul de pesmet cu parmezan.

Asaza-le in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt. Pune tava in cuptorul incalzit la 200 de grade Celsius si coace delicioasele sticksuri de dovlecei in crusta de pesmet cu parmezan pentru 10-15 minute. Lasa-le pana cand capata o crusta aurie. Intoarce-le pe partea cealalta spre final de preparare, pentru a obtine o rumenire uniforma.

Sticksuri de dovlecei coapte in tava tapetatp cu hartie

Sticksurile de dovlecei sunt mai sanatoase preparate la cuptor / Profimedia Images

Te poti bucura de gustul lor in timp ce vizionezi emisiunea preferata sau cand vin prietenii in vizita.

Sunt foarte gustoase, mai ales, servite cu un sos de iaurt cu usturoi sau cu ketchupul preferat. Iti oferim si o reteta de sos de iaurt cu usturoi si castraveti. Este reteta celebrului sos tzatziki din bucataria greceasca care este la mare cautare mai ales vara. Este gustos, racoritor si hidratant.

Articole din aceeasi categorie