06.08.2020
Somon cu sos alb si baby spanac

Somonul este unul dintre pestii preferati de multa lume, iar la tigaie este excelent. Mai ales cand este insotit de un delicios sos de smantana. Sosul mai are unt din belsug si este aromat cu usturoi, rosii uscate si parmezan. La final, adauga putin spanac si cateva legume preferate.  

Ingrediente:

- 450 grame somon, doua fileuri;

- sare si piper;

- 2 linguri ulei de masline;

- 1 lingura unt;

- 5 catei usturoi zdrobiti;

- 1 ceapa tocata;

- 30 grame rosii uscate;

- 1 cana supa de legume;

- 150 ml smantana de gatit;

- 50 grame baby spanac;

- 50 grame parmezan ras;

- patrunjel.

Mod de preparare:

Asaza fileurile de somon pe suprafata de lucru si asezoneaza-le cu sare si piper. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu spre mare. Adauga fileurile de somon si prajeste-le timp de 5-6 minute pe parte. Scoate-le apoi pe un prosop de hartie. Redu flacara la tigaia in care ai gatit somonul si topeste putin unt. Adauga ceapa, usturoiul si caleste-le timp de 2 minute. Pune rosiile uscate si amesteca bine. Toarna supa de legume, smantana, apoi asezoneaza cu sare si piper. Omogenizeaza sosul, apoi adauga spanacul, fileurile de somon si parmezanul ras. Gateste totul timp de 8 minute la foc mic si la final, presara putin patrunjel tocat.

Pofta buna!

 

Citeste si :  Clatite sarate cu somon si sunca

Sursa foto: Google.com

 

Articole din aceeasi categorie