25.05.2020
Scrumbie la gratar cu mujdei si mamaliguta - un rasfat culinar

Primavara, toti cei carora le place pestele se pot bucura de scrumbie. Este unul dintre cei mai sanatosi pesti de pe piata, avand o concentratie foarte mare de acizi grasi Omega 3 si 6. Iata o reteta traditionala, foarte delicioasa, pregatita la gratar sau tigaie, cu putina mamaliguta si mujdei.

Ingrediente:
- 2 scrumbii;
- un praf de sare;
- 8 catei de usturoi;
- 2 linguri ulei;
- 1 lingura apa;
- mamaliga (optional).

Mod de preparare:
Incinge tigaia simpla sau cea pentru gratarul pe aragaz si adauga scrumbiile. Presara putina sare si gateste-le timp de 8 minute in total pe ambele parti. Pentru mujdei, zdrobeste usturoiul, adauga putina sare, apoi toarna treptat uleiul si apa. Amesteca totul pana devine o pasta. Se serveste cu mujdei de usturoi si mamaliguta.
Pofta mare!

Citeste si : Somon la cuptor cu portocale si vin
Sursa foto: Google.com
Articole din aceeasi categorie