03.05.2021
Retete cu ceapa verde din gradina. Idei ce te pot inspira in aceasta primavara

Este delicioasa in salate, dar mai exista multe combinatii ca sa gatesti ceapa verde si sa obtii preparate simple, dar foarte gustoase. Ai nevoie doar de ceapa proaspata din gradina si de ingrediente simple, pe care le gasesti in orice magazin. 

Pastele sau taiteii merg de minune cu ceapa verde, atat adaugata in sosurile pe care le faci, cat si presarata in stare cruda.

Conopida mixata cu robotul si apoi calita putin cu ceapa verde, usturoi si putina apa este de-a dreptul delicioasa.

Lipiile cu crema de branza, ceapa verde, bacon si spanac constituie o varianta perfecta pentru cina, deoarece se prepara repede si nu ai nevoie de o multime de ingrediente.

Daca vrei sa faci clatite sarate, cea mai buna combinatie este sa adaugi in aluat ceapa verde pentru o aroma delicioasa si sa presari parmezan peste ele cat sunt calde.

Crevetii si soia merg de minune cu ceapa verde, astfel ca data viitoare nu uita sa o adaugi in preparatele tale cu specific asiatic.

Carnea de vita taiata fasii subtiri si sotata cu ceapa verde, ardei, ghimbir si sos de soia va fi delicioasa alaturi de orez gatit simplu sau paste.

Orezul si quinoa se combina foarte bine cu ceapa verde pe care o poti adauga la final pentru a conferi o aroma delicioasa.

Ceapa verde mixata in blender impreuna cu iaurt grecesc, lamaie, ulei de masline si busuioc se transforma intr-un dressing pe care il poti folosi peste salatele de cruditati.

Placintele in tigaie umplute cu ceapa verde si marar vor fi un deliciu. De asemenea, poti sa folosesti ceapa verde in umpluturile pentru placintele facute din foietaj pentru a obtine o aroma deosebita.

Chiftelutele cu ton sau carne de curcan vor fi delicioase daca adaugi in amestec si ceapa verde.

Briosele facute din oua cu parmezan si ceapa verde pot sa fie un mic dejun pe care il poti face in avans si sa-l ai gata preparat dimineata.

Stropita cu putin ulei si pusa in tigaia grill, ceapa verde devine mai dulce si se poate manca alaturi de orez/paste si un sos delicios de rosii.

Deci, profita de ceapa verde din gradina si prepara cele mai gustoase bucate!

 

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie