Pasionat de puiul KFC, Dan Fell din Warwickshire, a petrecut mai bine de un an incercand diferite retete pentru a replica o populara reteta de fast food, iar acum, in perioada de autoizolare, s-a simtit dator sa o impartaseasca cu toata lumea. „Mi-a luat 18 luni, dar am reusit. Ai nevoie de o friteuza si amestecul potrivit de condimente. Uleiul trebuie incins la nu mai mult de 165 de grade Celsius. Carnea de pui trebuie sa fie la temperatura camerei, iar pentru pane se foloseste albus si lapte, nu galbenus.”, a declarat Dan Fell.
Daca si tie iti place mancarea de la KFC, iata cum este corect sa o pregatesti in bucataria ta. Reteta include cinci cani de faina, patru linguri de boia, 2 linguri de piper alb si pudra de usturoi, o lingura de ghimbir macinat, mustar pudra, sare cu telina si piper negru, jumatate de lingura de oregano si cimbru si o treime de lingura de sare de mare. Faina si condimentele se amesteca, apoi trei parti din compozitie se mixeaza cu o parte faina cu agenti de crestere. Carnea de pui se trece printr-un amestec de albus cu lapte inainte de a fi tapetata cu faina condimentata si a se praji in ulei.
Nu ezita, incearca reteta si satisface-ti pofta de aripioare fast-food pe timp de carantina.
Sursa foto: Google.com