13.01.2022
Reteta originala de cornulete vieneze. Vezi secretul pe care trebuie sa il afle fiecare gospodina

Cornuletele vieneze sunt o traditie in Austria. Sunt facute cu alune, in forma de semiluna si sunt presarate cu zahar pudra. Aceste cornulete vieneze sunt un deliciu de Craciun in Austria. Aceste cornulete sunt atat de gustoase si fragede, incat isi ocupa locul alaturi de cele mai faimoase produse de patiserie din Viena.

Ingrediente: 100 grame de faina; 80 grame de faina de migdale; 1 ou; 40 grame de zahar pudra; 80 grame unt; 1 varf de cutit de sare; 1 pastaie de vanilie; zahar pudra; zahar vanilat.

Mod de preparare:

Intr-un recipient ermetic, combina zaharul pudra si pastaia de vanilie. Se cerne inainte de utilizare.
Intr-un robot de bucatarie sau intr-un blender de mare putere, se pulseaza impreuna faina, zaharul, sarea si alunele pana cand alunele sunt macinate fin, aproximativ 30 de secunde.

Prajitura cu malai de care te vei indragosti. Secretul ei? Putine calorii

Se adauga untul si se pulseaza doar pana cand se formeaza un aluat. Daca aluatul este sfaramicios, este posibil sa fie nevoie sa mai dai cateva impulsuri.

Intoarce aluatul pe suprafata de lucru si formeaza usor o minge, apoi aplatizeaz-o intr-un disc. Infasoara-l in folie de plastic sau hartie cerata si dati-l la frigider pentru cel putin 2 ore si pana la 24 de ore.
Preincalzeste cuptorul la 175°C.  Regleaza gratarul cuptorului in centru.

„Cuiburi” de ardei cu oua la cuptor! Vezi cat de usor este modul de preparare

Ruleaza bucati potrivite de aluat (aproximativ 18 grame) in bile. Apoi, se ruleaza fiecare bila pe o suprafata neteda intr-un cornulet de 5 cm cu capetele usor conice. Indoiti fiecare cornulet pentru a forma semilunele si aranjati-le la o distanta de aproximativ 2,5 cm pe foile de copt.

Coace fursecurile pana cand marginile devin aurii palide, intre 12 si 15 minute. Se transfera pe un gratar pentru a se raci usor, aproximativ 2 minute. Acopera fursecurile. Cerne suficient zahar pudra cu vanilie pe o foaie de copt cu margini pentru a acoperi fundul si da fursecurile prin el, apoi serveste-le!

Articole din aceeasi categorie