26.03.2021
Reteta de post de la bucatarul Alexandru Comerzan! „Pur si simplu - wow! Usor, liber, legko” - VIDEO

Renumitul bucatar, Alexandru Comerzan surprinde din nou internautii cu o reteta deosebita si de post! El a postat tot procesul de pregatire pe pagina sa de Youtube. „Pur si simplu - wow! Usor, liber, legko”, spune el in timp ce gateste. 

Ingrediente:

- Tofu;

- Orez (preferabil prefiert);

- Leurda;

- Usturoi;

- Spanac proaspat;

- Ghimbir;

- Lime;

- Ardei iute;

- Amidon;

- Cuisoare sau alte mirodenii;

- Seminte susan;

- Ulei de masline;

- Ulei de susan;

- Sos de soia;

- Zahar brun;

- Sare;

- Piper .

Mod de preparare:

Primul pas - pune tofu la marinat. Taie cubulete, adauga leurda tocata, sos de soia, ulei de masline, suc de lime si putin ghimbir ras. Totul condimenteaza cu piper.  Pune orezul la fiert in cratita la proportia 1 pahar orez: 1,5- 2 pahare apa. Adauga un catel de usturoi, 2 bucatele ghimbir, sare, putin suc de lime si mirodenii dupa plac. Dupa ce orezul da in clocot, mai fierbe-l inca 15- 20 min.  

Pregateste tofu - in tigaie pune ulei de susan si ulei de masline. In uleiul incins adauga ardeiul iute tocat, leurda si tofu gata marinat. Pune semintele de susan, putin zahar brun, jumatate lingura de amidon, sos de soia si sare la gust. Tine tofu la tigaie pana se omogenizeaza sosul, apoi adauga o mana de leurda si spanac. Pentru plating - din orezul fiert scoate usturoiul, adauga putin ulei de masline, punem orezul in farfurie si peste el tofu cu sos aromat. 

Serveste cu placere!

Citeste si :  Usor si rapid! Spaghetti cu vongole dupa reteta renumitului bucatar Alexandru Comerzan. „Pur si simplu fantastic”  - VIDEO

Sursa foto: Facebook.com

Articole din aceeasi categorie