02.04.2020
Reteta de post: chiftele cu ciuperci

Chiar daca nu contin carne, aceste chiftele sunt foarte gustoase. Cu garnitura de cartofi si salata sau pur si simplu pe un platou cu aperitive de post, vor fi foarte apreciate de catre familia ta.

Ingrediente necesare: 
- 15 ciuperci mai mari; 
- 2 felii de paine;
- 2 cepe; 
- 4 catei de usturoi;
- 1 frunza dafin; 
- oregano;
- 3 linguri faina;
- 3 linguri orez; 
- piper, sare; 
- cimbru;
- ulei.

Mod de preparare:
Fierbe orezul in apa sarata timp de 20 minute. Curata ciupercile si fierbe-le 10 minute impreuna cu cateva boabe de piper, sare, oregano si 1 frunza de dafin. Cand sunt gata, scurge-le de apa si toca-le marunt. Adauga peste ele ceapa si usturoiul maruntit, orezul si amesteca totul cu blenderul. Pune feliile de paine inmuiate in apa si stoarse, adauga faina si condimenteaza dupa gust cu piper, sare si cimbru. Omogenizeaza compozitia, formeaza chiftelele, rostogoleste-le prin faina si prajeste-le in ulei incins. Nu le face prea mari, pentru a nu ramane necoapte la mijloc. Dupa ce s-au rumenit, scoate-le pe servetele de bucatarie pentru a elimina excesul de ulei. Se servesc cu hrean, salata, cartofi sau orice garnitura doresti tu.
Pofta mare!
Citeste si : Reteta de post: Tocanita picanta de dovlecei
Sursa foto: Google.com
Articole din aceeasi categorie