23.04.2021
Pulpa de miel la cuptor, cu usturoi verde, rozmarin, cimbru si cartofi noi

Afla cum prepari pulpa de miel la cuptor de Paste! Carnea va fi frageda si aromata.

Ingrediente:

- o pulpa de miel cu sau fara os de 2 kilograme;

- 3 fire de usturoi verde tocat (sau 5 catei de usturoi pisati);

- 2 linguri de ulei de masline;

- 2 lingurite de rozmarin uscat;

- 1 lingurita de cimbru uscat;

- 1 lingura de mustar;

- sare si piper, dupa gust;

- 10 cartofi noi.

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Pune folie de aluminiu intr-o tava incapatoare pentru cuptor. Spala bine carnea de miel, apoi usuc-o bine cu prosoape de hartie. Cu un cutit bine ascutit, fa mici crestaturi de-a lungul bucatii de carne. Intr-un bol, amesteca usturoiul (tocat sau pisat), uleiul de masline, rozmarinul, cimbrul, mustarul, sarea si piperul. Pune bucata de carne in tava, cu partea grasa deasupra, si „maseaz-o” bine cu amestecul de usturoi, ulei si condimente, astfel incat aromele sa patrunda si in crestaturi.

Introdu in tava, pe langa bucata de carne, cei 10 cartofi, peste care adaugi ulei de masline, sare, piper si putin rozmarin. Lasa la cuptor pentru aproximativ 2 ore, la 180 de grade. Inainte sa tai friptura, las-o sa se „odihneasca” 15 minute. Serveste cu cartofii rumeniti si aromati, dar si cu o salata proaspata de rosii, salata verde, castraveti, ridichi si ceapa verde.

Citeste si :  Chipesi, talentati si plin de carisma! Stiu sau nu sa gateasca baietii de la Akord? Igor Sirbu: „Trali - vali cracalet”

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie