03.05.2021
Prajitura de ciocolata cu crema de nuca de cocos

Daca iti place aroma si gustul de cocos, acest desert va fi pe placul tau. Aduna toate ingredientele enumerate mai jos si uimeste-ti familia cu un dulce deosebit.

Ingrediente pentru blat:

- 300 g ciocolata amaruie (minim 50 % cacao);

- 250 g unt (80 % grasime);

- 6 oua mari;

- 150 g zahar;

- 150 g faina;

- 30 g fulgi de nuca de cocos;

- 2 lingurite rase praf de copt.

Pentru crema de cocos:

- 1 conserva lapte de cocos (400 g);

- 300 g ciocolata alba;

- 250 g branza mascarpone;

- 100 g zahar pudra;

- 8 foite gelatina sau 12 g gelatina granule;

- 300 ml smantana pentru frisca.

Pentru decor:

- 20-22 bomboane Raffaello;

- fulgi de nuca de cocos.

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 170 de grade, apoi tapeteaza cu hartie de copt o forma de aproximativ 42 cm. Unge tava cu putin unt si pudreaz-o cu faina. Pentru blat, topeste ciocolata amaruie rupta in bucatele cu untul intr-o cratita la foc foarte mic sau in bain-marie, amestecand intruna. Cand obtii o crema lichida si onctuoasa, pune-o deoparte si las-o sa se racoreasca. In acest timp, amesteca ouale cu zaharul, bate-le bine timp de 2 minute, pana se spumeaza. Toarna apoi amestecul de ciocolata peste spuma de oua si amesteca pana ce compozitia este perfect omogena. Cerne faina si praful de copt, apoi incorporeaza-le si adauga nuca de cocos. Toarna aluatul in tava pregatita si lasa la copt pentru 20-22 de minute. Nu scoate blatul din forma pana nu se raceste. 

Pentru crema, pregateste gelatina - daca folosesti foite, pune-le la hidratat in multa apa rece, dar daca folositi gelatina granule, pune atata apa cat sa le acopere cu doua degete. Gelatina granule va absorbi toata apa. Lasa sa se umfle 10 minute, apoi pune laptele de cocos si ciocolata alba, rupta in bucatele, la foc mic, intr-o cratita si lasa pana se topeste ciocolata. Da deoparte si asteapta cateva minute sa se racoreasca. Adauga apoi gelatina hidratata, amestecand energic. Bate bine branza mascarpone cu zaharul pudra si amesteca impreuna cu crema de ciocolata si cocos. La sfarsit, bate frisca si amesteca usor compozitia. Toarna crema peste blatul din forma si niveleaza. Pentru decor, taie bomboanele Raffaello pe jumatate si pune-le usor in crema. Pudreaza prajitura cu fulgi de nuca de cocos si da-o la frigider pentru cel putin 2-3 ore. 

Pofta buna!

Citeste si :  Mese doldora de bucate traditionale, frumos aranjate si decorate. Cum au sarbatorit vedetele din Moldova Pastele - VIDEO

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie