05.04.2021
Placinta cu ciuperci si praz in foi subtiri

O reteta de placinta cu ciuperci si praz spornica, delicioasa si hranitoare - ideala pentru zilele cand nu mai stii ce sa gatesti rapid!

Ingrediente pentru 2 rulade de placinta:

- un pachet de foi subtiri de placinta (400 de grame);

- 1 kilogram de ciuperci champignon albe sau brune sau mixte;

- 4-5 fire de praz;

- 2 cepe albe sau rosii;

- 200 de grame de branza cheddar sau cascaval;

- 4-5 catei de usturoi;

- 100 de grame de unt;

- 6 linguri de ulei (ulei de floarea-soarelui sau ulei de masline);

- o legatura de patrunjel proaspat (optional);

- sare si piper, dupa gust.

Mod de preparare:

Curata ciupercile de coaja, taie-le piciorusele si spala-le bine sub jet de apa rece. Pune-le intr-un blender si mixeaza cateva secunde ca sa le maruntesti.Curata ceapa, prazul si usturoiul si toaca-le marunt. Da branza cheddar sau cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-un wok incapator, pune o jumatate din cantitatea de unt la topit, pe foc mediu. Adauga 2 linguri de ulei si toarna in wok usturoiul, ceapa si un praf de sare. Soteaza-le 2-3 minute, apoi adauga prazul tocat marunt. Lasa pe foc 10-15 minute. Dupa expirarea timpului, scoate amestecul de praz, ceapa si usturoi din wok si pune-l intr-un bol.  In acelasi wok, pune restul de unt la topit, apoi 2 linguri de ulei. Toarna in wok ciupercile maruntite, lasa pe foc 1-2 minute, apoi adauga prazul. Lasa pe foc aproximativ 10 minute sau pana se evapora aproape complet lichidul.

Scoate amestecul de praz cu ciuperci intr-un bol, adauga cascavalul dat pe razatoare, patrunjelul tocat, potriveste de sare si piper si amesteca bine. Imparte foile de placinta in doua (de regula sunt 10-12 foi). Umplutura de praz cu ciuperci este suficienta pentru 2 rulade, deci imparte foile in doua. Sau poti pune umplutura pe intreaga suprafata a foilor, fara sa faci o rulada. Depinde cum iti place si cum iti este mai usor. Intr-o tava intinsa de cuptor tapetata cu hartie pergament, asaza 3 foi subtiri de placinta, unge-le cu putin ulei, apoi pune pe deasupra lor celelalte 3 foi. Pe mijlocul lor pune o jumatate din cantitatea de umplutura cu praz si ciuperci. Ruleaza bine si mai pune un strop de ulei (sau unt topit) pe deasupra. Procedeaza la fel si cu celelalte foi si restul de umplutura. Placinta cu praz si ciuperci se da la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute, la o temperatura de 170 de grade.

Pofta buna!

Citeste si :  Cele mai bune deserturi rusesti! Merita sa le incerci, arata fenomenal, iar unele le cunosti si tu 

Sursa foto: Google.com

 

Articole din aceeasi categorie