03.06.2021
Pizza cu blat de conopida, fara pic de faina, delicioasa, cu continut redus de carbohidrati - VIDEO

Daca ti-e pofta de fast-food, dar esti la dieta, incearca aceasta reteta de pizza cu blat de conopida. Nu ai nevoie de faina, deci adio carbohidrati rai! Se prepara usor, are putine calorii, dar este foarte delicioasa. Ca topping poti folosi rosii cherry, felii de vinete sau dovlecel, ardei gras, spanac, rucola, orice iti place.

Ingrediente:

- o conopida;

- 1 ou si 100 de grame de mozzarella stoarsa (acestea vor lega compozitia, deci sunt foarte importante);

- 100 ml de sos de rosii cu busuioc;

- 50 de grame de cascaval cheddar;

- 3-4 rosii cherry taiate pe jumatate;

- ardei gras de mai multe culori;

- masline negre si verzi;

- porumb;

- ceapa verde sau ceapa rosie taiata pestisori;

- cateva felii subtiri de vinete, dovlecel;

- condimente (sare, piper, oregano, pudra de usturoi, busuioc);

- frunze de baby spanac sau rucola.

Mod de preparare:

Mai intai de toate, porneste cuptorul la 190 de grade. Taie frunzele, apoi desprinde cu un cutit floretele de conopida. Spala-le bine in mai multe ape. Pune buchetelele de conopida intr-un blender si mixeaza pana obtii un „orez de conopida”. Adica nu mixa nici prea mult, sa obtii un praf fin, dar nici prea putin, sa fie conopida prea mare. Pune conopida maruntita pe o foaie de copt si da-o la cuptor pentru 15 minute. Scoate conopida din cuptor (dar nu opri cuptorul), apoi pune-o intr-un castron si las-o sa se raceasca. Pune-o apoi intr-un tifon si strange bine de tot ca sa storci tot lichidul din ea. Trebuie sa obtii o compozitie foarte uscata, altfel blatul de pizza nu va iesi cum trebuie. Creste temperatura cuptorului la 230 de grade. Pune in bolul cu conopida urmatoarele: mozzarella, 1 ou, sare, piper, pudra de usturoi, oregano, busuioc uscat. Amesteca bine compozitia si formeaza un aluat cu mainile sau cu un sucitor. Poate fi unul cu forma rotunda, patrata, dreptunghiulara, in functie de preferinte. Pune aluatul format pe o foaie pergament. Ai grija sa nu fie un aluat foarte subtire. Altfel marginile se vor arde, iar baza nu va putea sustine toppingul. Introdu aluatul la cuptor si lasa 20 de minute, la 230 de grade Celsius. Intoarce aluatul in ultimele 5 minute pe cealalta parte, dar cu atentie, sa nu se rupa. Scoate aluatul de la cuptor si adauga toppingul: sos de rosii, ardei, ceapa, rosii cherry, felii de dovlecel, masline, cascaval dat pe razatoare, spanac, rucola, porumb etc. Introdu din nou pizza la cuptor, la 190 de grade, pana se topeste cascavalul, aproximativ 5 minute. Pizza e gata, pofta buna!

Vezi mai jos reteta video de pizza cu blat de conopida.

Citeste si :  Mancarea preferata a celor mai faimoase persoane din istorie. Majoritatea adora bucatele simple, preparate din ingrediente banale

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie