28.04.2021
Pasca fara aluat cu branza de vaci si stafide! Delicioasa si usor de pregatit

Fara faina, fara grasime in exces! Incearca aceasta reteta de pasca fara aluat cu branza de vaci si stafide. Iti garantam ca musafirii vor fi dati pe spate.

Ingrediente:

- 600 grame branza de vaci dulce (sau branza Ricotta);

- 4 oua;

- 4 linguri de zahar;

- 1 lingurita de scortisoara;

- coaja rasa de la o jumatate de lamaie;

- coaja rasa de la o jumatate de portocala;

- 1 varf de cutit de sare;

- 40 de grame de stafide inmuiate in prealabil in putin lapte cu esenta de rom;

- unt si pesmet (pentru a unge si tapeta tava de copt).

Mod de preparare:

Mai intai de toate, preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Apoi amesteca bine branza cu zaharul, adauga ouale, coaja de lamaie si de portocala, stafidele, scortisoara si amesteca pana se omogenizeaza compozitia cu ajutorul unei linguri de lemn. Unge apoi tava rotunda cu putin unt si tapeteaza cu pesmet pe fund (dar poti renunta la aceasta etapa daca tava este antiaderenta), dupa care adauga amestecul de branza. Lasa la cuptor pentru 40 de minute, pana capata o crusta aurie. Asteapta sa se raceasca, apoi pune o farfurie si orneaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

Citeste si :  Marina Carnat nu sarbatoreste Pastele, dar a pregatit cozonac! „Doar trei oua si mult lapte”

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie