06.04.2021
O opera gastronomica italiana - lasagna cu carne tocata

Lasagna este o mancare delicioasa, care se pregateste in straturi de paste cu sos. Este indicat sa folosesti carne slaba fara grasime pentru aceasta reteta.

Ingrediente:

 - 2 cutii rosii decojite;

 - 1 pachet foi lasagna;

 - 2-3 catei de usturoi;

 - 100 ml vin alb;

 - 200 g cascaval ras;

 - 100 g mozzarella;

 - 2 linguri ulei;

 - 50 g unt;

 - sare.

Pentru sosul alb:

 - 70 g unt;

 - 70 g faina;

 - 1 litru lapte;

 - nucsoara;

 - 4 ciuperci albe;

 - 2 cepe;

 - 500 g carne tocata.

Mod de preparare:

Prepara sosul de carne: pune la calit, in 50 g unt, ceapa tocata marunt, ciupercile curatate si taiate marunt si usturoiul feliat. Adauga carnea, rosiile maruntite, vinul si doua linguri de ulei. Fierbe la foc mic timp de 45 de minute pana cand scade tot sosul.

Pentru a pregati sosul alb, intr-o cratita incapatoare topeste untul, adauga faina apoi amesteca si lasa un minut sa se prajeasca fara a se colora. Da deoparte pentru a se raci 10 minute apoi, pune laptele clocotit si mai amesteca foarte bine. Fierbe inca 5 minute, potriveste cu sare, nucsoara si lasa deoparte.

Fierbe foile de lasagna 10 minute in apa cu putin ulei, scurge-le si foloseste-le pentru a monta lasagna cu carne tocata intr-un vas de cuptor. Pune pe fundul vasului un strat de sos alb, acopera in totalitate cu foi de lasagna, alt strat de sos alb, un strat de sos de carne, un strat de foi si tot asa pana la terminarea ingredientelor. Ultimul strat trebuie sa fie de sos de carne. Presara cascavalul ras si da la cuptor 30 de minute. Cu 5 minute inainte de a fi gata, pune mozzarella.

Pofta buna si multa inspratie la gatit!

Citeste si :  Citricele - ideale pentru arderea grasimilor in timpul antrenamentelor

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie