31.05.2022
Nu mai arunca bananele prea coapte! Iata ce poti face din ele

De cate ori ai uitat in camara banane care s-au innegrit si s-au inmuiat? Asta nu inseamna ca nu mai pot fi consumate. Fructul este delicios si poate fi folosit in multe deserturi, pe care le indulceste natural.

Checul cu banane (Banana bread) e un desert delicios.

Le poti pasa si adauga in cereale la micul dejun, in piureurile pentru diversificare din meniul bebelusilor, le poti chiar congela si folosi ulterior. Iti propunem aceste 3 retete in care bananele sunt vedeta.

Parfumate si dulci, bananele ofera un plus de savoare oricarui desert. Nu ezita sa incerci cele trei propuneri ale noastre.

Banana bread (Chec cu banane)

Ingrediente:

3 banane bine coapte
3 oua
100 g zahar
200 g faina
70 g unt
100 ml lapte batut
50 g nuci macinate
10 g praf de copt
1 praf de sare

Preincalzesti cuptorul la 170 °C. Combini intr-un vas faina, praful de copt, nucile macinate si sarea. Pasezi intr-un castron, 2 banane, cu o furculita. Adaugi ouale intregi, laptele batut, zaharul si mixezi cu un mixer. Torni untul topit si racit, amesteci, apoi incorporezi ingredientele uscate, amestecand usor, cu o spatula.

Tapetezi cu hartie de copt o tava de chec. Torni aluatul in tava, il nivelezi, iar deasupra asezi banana ramasa, taiat pe lung, in jumatate.

Nu te mai atinge de ele! Afla care sosuri sunt aparent sanatoase, dar periculoase pentru organism

Dai checul la cuptor si il coci aproximativ 45 de minute sau pana cand trece testul scobitorii. Il scoti din tava si il lasi la racit inainte de a-l servi.

Parfait cu banane

Ingrediente:

2 banane medii, bine coapte
200 g frisca batuta
200 g smantana fermentata (25% grasime)
2 linguri zahar pudra
100 g biscuiti digestivi

Mixezi biscuitii in blender si ii dai deoparte. Cureti bananele, pastrezi cateva felii pentru decor, iar restul de miez il pasezi bine cu o furculita. Amesteci smantana cu frisca, adaugi zaharul pudra si imparti compozitia in 2 parti. Intr-una dintre ele incorporezi piureul de banane.

Asezi in fiecare pahar un strat de biscuiti, unul de crema cu banane, inca un strat de biscuiti si inchei cu un strat de crema cu smantana. Asezi feliile de banane pastrate si decorezi desertul dupa imaginatie.

Desertul copilariei - Piersici umplute. Vezi cat de usor pot fi pregatite

Bautura cu banane (Banana milkshake)

Ingrediente:

1 banana mare, foarte bine coapta
300 ml lapte
100 g inghetata de vanilie

Descojesti banana, o tai felii si o pui intr-un blender. Torni laptele si mixezi la viteza mare pana ce obtii o compozitie fina. Adaugi inghetata si mai mixezi 15-20 de secunde.

Torni bautura in pahare si o decorezi cu felii de banana, fulgi de ciocolata etc.

Articole din aceeasi categorie