07.04.2020

Muschiulet de porc la tigaie in vin alb

Orice ai prepara trebuie sa stii ca produsele din carne prezinta un risc sporit de infectii daca nu sunt gatite cum se cuvine. De aceea se recomanda ca fripturile in sange sa fie evitate, iar carnea sa fie preparata pana cand dispar toate portiunile rozalii. In plus, suprafetele pe care s-a prelucrat carnea cruda trebuie spalate bine inainte de a se pune pe ele legume, fructe sau alte alimente care nu se gatesc.

Muschiulet de porc la tigaie in vin alb
O reteta ideala pentru un pranz copios, alaturi de o salata de muraturi asortate ori alaturi de o portie de orez cu legume. Iata ingredientele de care ai nevoie:
- 800 g carne de porc pentru friptura (muschi sau pulpa);
- 3-4 linguri ulei;
- 1 ceapa;
- 2-3 catei de usturoi;
- 150 ml vin alb;
- 1 ardei gras;
- 1 ardei iute;
- 2-3 rosii;
- sare si piper.

Mod de preparare:
Spala carnea si taie-o felii groase de 1-2 cm. Presara putin piper pe feliile de friptura si prajeste-le in ulei incins, cate 7-8 minute pe fiecare parte. Scote-le din tigaie fara sa le intepi cu furculita, ci cu o paleta si lasa-le la scurs pe un servetel de hartie. In grasimea ramasa in tigaie caleste usor ceapa si usturoiul fin tocat, adauga vinul indoit cu apa si lasa sa fiarba inabusit 5-6 minute. In sosul de vin, pune din nou feliile de carne, adauga ardeiul gras taiat cubulete si ardeiul iute. Peste 15 minute, spala rosiile si toaca-le marunt, apoi pune-le in sosul de la friptura. Condimenteaza cu sare, piper si mai lasa la foc inca cateva minute. Carnea se serveste imediat cu garnitura de orez sau cu salata de legume.

Pofta buna!


Citeste si : Cum se marineaza corect carnea de miel in vin si mirodenii
Sursa foto: Google.com