O reteta ideala pentru un pranz copios, alaturi de o salata de muraturi asortate ori alaturi de o portie de orez cu legume. Iata ingredientele de care ai nevoie:
- 800 g carne de porc pentru friptura (muschi sau pulpa);
- 3-4 linguri ulei;
- 1 ceapa;
- 2-3 catei de usturoi;
- 150 ml vin alb;
- 1 ardei gras;
- 1 ardei iute;
- 2-3 rosii;
- sare si piper.
![]()
Mod de preparare:
Spala carnea si taie-o felii groase de 1-2 cm. Presara putin piper pe feliile de friptura si prajeste-le in ulei incins, cate 7-8 minute pe fiecare parte. Scote-le din tigaie fara sa le intepi cu furculita, ci cu o paleta si lasa-le la scurs pe un servetel de hartie. In grasimea ramasa in tigaie caleste usor ceapa si usturoiul fin tocat, adauga vinul indoit cu apa si lasa sa fiarba inabusit 5-6 minute. In sosul de vin, pune din nou feliile de carne, adauga ardeiul gras taiat cubulete si ardeiul iute. Peste 15 minute, spala rosiile si toaca-le marunt, apoi pune-le in sosul de la friptura. Condimenteaza cu sare, piper si mai lasa la foc inca cateva minute. Carnea se serveste imediat cu garnitura de orez sau cu salata de legume.
![]()
