Ingrediente:
- 2 linguri seminte de in;
- 2 linguri apa;
- 200 grame zahar;
- 150 grame piure de banane;
- 75 ml lapte de migdale;
- sare;
- 1 lingurita praf de copt;
- ½ cana ulei de cocos;
- 300 grame faina.
Pentru glazura de ciocolata:
- 300 grame zahar;
- sare;
- 50 ml lapte de migdale;
- 2 linguri sirop de artar;
- 50 grame cacao;
- nuci (optional).
Mod de preparare:
Lasa semintele la inmuiat timp de o ora intr-un bol cu apa. Mixeaza zaharul impreuna cu piureul de banane si laptele de migdale intr-un bol mare. Adauga sarea, praful de copt, uleiul de cocos. Mixeaza si adauga semintele si faina. Pune aluatul intr-o tava de briose. Poti folosi si una cu gauri in mijloc. Da prajiturile la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade. Separat, pregateste glazura. Mixeaza zaharul cu laptele de migdale si un praf de sare intr-un bol mare. Toarna siropul de artar, adauga pudra de cacao si mixeaza pana cand obtii o glazura omogena. Adauga glazura peste prajituri si lasa-le sa se raceasca inainte de a le servi. Optional, poti adauga pe deasupra si cateva nuci zdrobite.
Pofta buna!
Sursa foto: Google.com