Ingrediente
- o caserola sparanghel;
- o lingura de unt;
- doua linguri ulei;
- 2 catei usturoi (sau mai multi daca doresti mai condimentat);
- o lamaie;
- sare.
Mod de preparare:
Rupe sparanghelul si indeparteaza partea fibroasa de la cotor. Apoi, spala-l si pune-l la fiert in apa cu putina sare. Lasa-l aproximativ 5 minute, la foc mare. Nu il lasa mult la fiert, trebuie sa fie al dente, altfel isi pierde din proprietati. Scurge apa si trece sparanghelul sub un jet cu apa foarte rece, pentru a-i pastra culoarea verde. Intr-o tigaie, pune la incins 1 lingura de unt si doua de ulei (poate fi si de masline), apoi adauga usturoi pisat, dupa gust. Peste usturoi pune sparanghelul fiert si bine scurs in prealabil, saltandu-l, miscandu-l continuu, in amestecul de unt si ulei, lasa-l 1-2 minute. Se serveste cu zeama de lamaie deasupra sau ca garnitura pentru fripturi.
Pofta buna !
Sursa foto: Google.com