03.05.2021
Iti place toppingul de caramel? Iata cum il poti pregati acasa

Caramelul este o baza delicioasa pe baza de zahar pentru multe deserturi, consistenta lui putand varia de la lichida la solida. Acesta se formeaza in urma procesului de caramelizare a zaharului, cunoscut si sub denumirea de reactia Maillard, incepe atunci cand zaharul atinge temperatura de 170 de grade Celsius. Iata etapele de pregatire a acestui sos dulce si delicios.

Ingrediente:

 - 250 g zahar;

 - 4 linguri unt;

 - 130 ml smantana foarte grasa;

 - 10 ml esenta de vanilie;

 - 2 g sare.

Mod de preparare:

Pune zaharul intr-o oala adanca, la foc mediu si lasa sa se topeasca. Cand zaharul se lichefiaza, amesteca foarte bine. Dupa ce incepe sa se inchida putin la culoare, ia oala de pe foc si adauga untul, apoi amesteca bine, pana se topeste. Adauga imediat smantana, esenta de vanilie in sos si amesteca in continuare. La final, pune praful de sare. Daca preferi gustul gurmand al unui caramel sarat, poti dubla cantitatea de sare. Savureaza sosul ca topping de inghetata sau ca umplutura pentru deserturile tale preferate, de la gogosi la torturi.

Pofta mare!

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie