10.08.2020
Iti plac vinetele? Pregateste o salata marocana dupa reteta de mai jos

Este foarte bine sa consumi vinete, acestea ofera o multime de beneficii organismului. Aceasta reteta seamana la prima vedere cu zacusca noastra cea de toate zilele, dar gustul este mai mult decat diferit. O mancare extrem de gustoasa, usor de preparat, care se poate savura atat calda, cat si rece, alaturi de niste paine prajita crocanta sau niste lipii fierbinti de casa.

Ingrediente:

- 1 kg vinete;

- 3 catei de usturoi zdrobiti;

- 2 lingurite boia picanta (optional);

- 2 lingurite boia dulce;

- 1 lingurita si jumatate chimion;

- 350 g pasta de rosii/rosii decojite si tocate;

- 200 ml apa;

- 1 frunza de dafin;

- 1 lingurita zeama de lamaie;

- o mana de patrunjel proaspat tocat;

- ulei de masline;

- sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

Cojeste vinetele, taie-le transversal sau cuburi. Pune-le intr-o tava, stropeste-le cu ulei de masline, presara sare deasupra si da-le la cuptorul preincalzit vreo 30 de minute, pana se rumenesc si se coc. Scoate-le si lasa-le un pic la racit. Intr-o tigaie mare, soteaza usturoiul zdrobit, in ulei de masline, timp de 30 de secunde. Adauga si condimentele (in afara de piper si frunza de dafin), mai lasa-le inca 10 secunde in tigaie pana sa adaugi rosiile tocate, apa, sare, piper si frunza de dafin. Lasa asa 5 minute, apoi da de pe foc, adauga zeama de lamaie si patrunjelul tocat. Mai pune extra ulei de masline, sare si piper, daca simti nevoia.

Pofta buna!

 

Citeste si :  Vinete umplute cu carne tocata, la cuptor

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie