Ingrediente:
- 1 kg vinete;
- 3 catei de usturoi zdrobiti;
- 2 lingurite boia picanta (optional);
- 2 lingurite boia dulce;
- 1 lingurita si jumatate chimion;
- 350 g pasta de rosii/rosii decojite si tocate;
- 200 ml apa;
- 1 frunza de dafin;
- 1 lingurita zeama de lamaie;
- o mana de patrunjel proaspat tocat;
- ulei de masline;
- sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Cojeste vinetele, taie-le transversal sau cuburi. Pune-le intr-o tava, stropeste-le cu ulei de masline, presara sare deasupra si da-le la cuptorul preincalzit vreo 30 de minute, pana se rumenesc si se coc. Scoate-le si lasa-le un pic la racit. Intr-o tigaie mare, soteaza usturoiul zdrobit, in ulei de masline, timp de 30 de secunde. Adauga si condimentele (in afara de piper si frunza de dafin), mai lasa-le inca 10 secunde in tigaie pana sa adaugi rosiile tocate, apa, sare, piper si frunza de dafin. Lasa asa 5 minute, apoi da de pe foc, adauga zeama de lamaie si patrunjelul tocat. Mai pune extra ulei de masline, sare si piper, daca simti nevoia.
Pofta buna!