10.08.2020

Iti plac vinetele? Pregateste o salata marocana dupa reteta de mai jos

Este foarte bine sa consumi vinete, acestea ofera o multime de beneficii organismului. Aceasta reteta seamana la prima vedere cu zacusca noastra cea de toate zilele, dar gustul este mai mult decat diferit. O mancare extrem de gustoasa, usor de preparat, care se poate savura atat calda, cat si rece, alaturi de niste paine prajita crocanta sau niste lipii fierbinti de casa.

Iti plac vinetele? Pregateste o salata marocana dupa reteta de mai jos

Ingrediente:

- 1 kg vinete;

- 3 catei de usturoi zdrobiti;

- 2 lingurite boia picanta (optional);

- 2 lingurite boia dulce;

- 1 lingurita si jumatate chimion;

- 350 g pasta de rosii/rosii decojite si tocate;

- 200 ml apa;

- 1 frunza de dafin;

- 1 lingurita zeama de lamaie;

- o mana de patrunjel proaspat tocat;

- ulei de masline;

- sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

Cojeste vinetele, taie-le transversal sau cuburi. Pune-le intr-o tava, stropeste-le cu ulei de masline, presara sare deasupra si da-le la cuptorul preincalzit vreo 30 de minute, pana se rumenesc si se coc. Scoate-le si lasa-le un pic la racit. Intr-o tigaie mare, soteaza usturoiul zdrobit, in ulei de masline, timp de 30 de secunde. Adauga si condimentele (in afara de piper si frunza de dafin), mai lasa-le inca 10 secunde in tigaie pana sa adaugi rosiile tocate, apa, sare, piper si frunza de dafin. Lasa asa 5 minute, apoi da de pe foc, adauga zeama de lamaie si patrunjelul tocat. Mai pune extra ulei de masline, sare si piper, daca simti nevoia.

Pofta buna!

 

Citeste si :  Vinete umplute cu carne tocata, la cuptor

Sursa foto: Google.com