02.04.2021
Iti este pofta de ceva dulce? Pregateste o prajitura cartof, de post, dupa o reteta simpla si rapida

Nu cred ca exista persoana care sa nu fi mancat in copilarie acest desert – prajitura cartof de post. Inspirata din bucataria ruseasca, prajitura cartof sau „kartoshka” poate fi preparata atat in variante de dulce, cat si de post, fara unt sau lapte.

Ingrediente:

- 250 grame biscuiti populari;

- 100 grame miez de nuca macinat;

- 100 grame zahar tos + 1 lingura de zahar pudra;

- 2 linguri de cafea;

- 3 linguri de cacao;

- 1 fiola de esenta de rom;

- coaja unei lamai;

- 1 ceasca de apa;

- fulgi de cocos, de migdale, miez de nuca sau alune tocate (pentru decor).

Mod de preparare:

Macina biscuitii la masina de tocat carne sau intr-un blender. Adauga miezul de nuca macinat si coaja de lamaie. Pune la fiert apa cu zaharul tos, cafeaua si 1 lingura de cacao. Lasa pe foc pana atinge punctul de fierbere. Lasa la racit cateva minute, apoi toarna lichidul peste amestecul de biscuiti cu miez de nuca. Amesteca bine pana obtii o compozitie omogena, usor lipicioasa. Modeleaza compozitia in palme sub forma unor cartofi. Amesteca cele 2 linguri de cacao cu o lingura de zahar pudra. Da „cartofii” prin acest amestec si orneaza-i cu miez de nuca, alune tocate, fulgi de cocos, fulgi de migdale sau doar cu zahar pudra. Pofta buna! Pentru cei care nu tin post, mai jos varianta „de dulce” a prajiturii cartof.

Pofta buna!

Citeste si :  A slabit 33 de kilograme, iar acum ajuta si alte persoane sa-si atinga scopul! Tort delicios, sanatos si fara zahar dupa reteta antrenoarei Mihaela Cavcaliuc

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie