Ingrediente:
- 250 grame biscuiti populari;
- 100 grame miez de nuca macinat;
- 100 grame zahar tos + 1 lingura de zahar pudra;
- 2 linguri de cafea;
- 3 linguri de cacao;
- 1 fiola de esenta de rom;
- coaja unei lamai;
- 1 ceasca de apa;
- fulgi de cocos, de migdale, miez de nuca sau alune tocate (pentru decor).
Mod de preparare:
Macina biscuitii la masina de tocat carne sau intr-un blender. Adauga miezul de nuca macinat si coaja de lamaie. Pune la fiert apa cu zaharul tos, cafeaua si 1 lingura de cacao. Lasa pe foc pana atinge punctul de fierbere. Lasa la racit cateva minute, apoi toarna lichidul peste amestecul de biscuiti cu miez de nuca. Amesteca bine pana obtii o compozitie omogena, usor lipicioasa. Modeleaza compozitia in palme sub forma unor cartofi. Amesteca cele 2 linguri de cacao cu o lingura de zahar pudra. Da „cartofii” prin acest amestec si orneaza-i cu miez de nuca, alune tocate, fulgi de cocos, fulgi de migdale sau doar cu zahar pudra. Pofta buna! Pentru cei care nu tin post, mai jos varianta „de dulce” a prajiturii cartof.
Pofta buna!
Sursa foto: Google.com