09.06.2021
Interpreta Nicoleta Nuca iti recomanda o reteta mexicana. Vezi modul de preparare si cat de bine arata felul de mancare - VIDEO

E frumoasa, talentata si o gospodina adevarata. Nicoleta Nuca din nou isi surprinde fanii cu o reteta deosebita, din bucataria mexicana. 

Basarabeanca are o alimentatie corecta, din produse sanatoase si nu cedeaza tentatiilor. Recent, Nicoleta a postat pe pagina sa de instagram cum pregateste chili con carne with a twist - o retata populara in Mexic, intalnita un unele restaurante din Moldova. 

Ingrediente:

- 600 g carne tocata de vita (eu am pus si vreo 250g carne tocata de curcan);

- o ceapa alba mare;

- ulei de masline;

- piper negru (dupa gust);

- sare;

- paprica dulce;

- 3-4 catei de usturoi tocati;

- oregano;

- 3-4 frunze de dafin;

- 400 g sos de rosii (eu am pus o conserva de sos cu cubulete de rosii);

- o crenguta de rozmarin (Optional);

- 250 ml de apa;

- o conserva de fasole rosie fara lichid;

- o conserva de porumb fara lichid;

- cascaval ras;

- iaurt sau smantana acra.

Intr-o tigaie de tip wok (sau orice alt recipient de gatit mai adanc) puneti ulei de masline si ceapa alba tocata la calit. Adaugati carnea tocata si caliti-o bine, iar cand e aproape gata carnea adaugati condimentele: sare, piper, oregano, paprica (boia dulce), usturoiul tocat si frunzele de dafin. Adaugati conserva de rosii (sau sos de rosii facut in casa), un pahar de apa, crenguta de rozmarin, amestecati si lasati la fiert timp de 15 min. Dupa cele 15 min adaugati fasolea rosie fara lichid (puteti opta si pentru orice tip de fasole si gatita acasa), mai lasati la fiert pentru alte 10 min, apoi adaugati porumbul. Lasati la fiert inca 15-20 minute si la final scoateti frunzele de dafin si crenguta de rozmarin.

Serviti chili con carne cat mai cald, cu o mana de cascaval ras si o lingura generoasa de iaurt sau smantana. Eu am optat pentru o varianta nepicanta de chili con carne, dar daca va place picant, atunci adaugati chili pudra sau fulgi sau ardei iute deshidratat. Puteti sa-l serviti ca atare sau cu o garnitura din nachos, cartofi sau orez sau orice altceva va place, a scris Nicoleta la postarea sa de pe Instagram. 

Citeste si :  Cum arata actrita Rebel Wilson dupa ce a slabit 30 de kilograme. Iata cum se alimenteaza vedeta 

Sursa foto: Instagram.com

Articole din aceeasi categorie