30.04.2021
Inspira-te! Pasca cu branza si smantana

Daca esti in cautarea unei retete de pasca, poti incerca acest mod de preparare. Vei avea nevoie de ingrediente simple si multa daruire fata de ceea ce faci.

Ingrediente:

 - 1 ceasca stafide;

 - 1 plic zahar vanilat;

 - 1 ceasca coaja si zeama de la o lamaie;

 - 100 g zahar;

 - 4 linguri gris;

 - 4 bucati oua;

 - 300 ml smantana grasa;

Pentru umplutura:

 - 1 lingura coaja rasa de la 1 lamaie;

 - 1 praf sare;

 - 150 ml lapte caldut;

 - 2 galbenusuri;

 - 30 ml ulei;

 - 20 g zahar;

 - 25 g drojdie;

 - 300 g faina.

Pentru aluat:

 - 1 fiola esenta de rom;

 - 300 g branza grasa.

Mod de preparare:

Pentru aluat, dizolva drojdia in laptele cald, pune o lingura de zahar si doua de faina si lasa la cald pana creste bine maiaua. Cerne faina intr-un vas, in mijloc toarna maiaua, amesteca putin, apoi, pe rand, adauga sarea, galbenusurile, uleiul si coaja de lamaie. Framanta bine aluatul, pana devine fin si neted, lasa-l la crescut o ora, apoi intinde aluatul pe tava. Pentru umplutura, amesteca branza cu smantana si mixeaza cu blederul de mana pentru a scapa de cocoloasele de branza. Astfel vei obtine o crema spumoasa, adauga restul ingredientelor si omogenizeaza. Toarna crema de branza peste aluatul din tava si da la cuptor la 180°C. Cand incepe sa se rumeneasca si trece testul scobitorii, pasca este gata.

Citeste si :  La Iasi a aparut painea din faina de greier. Cate insecte se pun intr-o franzela? „Are un gust foarte bun”

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie