Ingrediente:
- 1 ceasca stafide;
- 1 plic zahar vanilat;
- 1 ceasca coaja si zeama de la o lamaie;
- 100 g zahar;
- 4 linguri gris;
- 4 bucati oua;
- 300 ml smantana grasa;
Pentru umplutura:
- 1 lingura coaja rasa de la 1 lamaie;
- 1 praf sare;
- 150 ml lapte caldut;
- 2 galbenusuri;
- 30 ml ulei;
- 20 g zahar;
- 25 g drojdie;
- 300 g faina.
Pentru aluat:
- 1 fiola esenta de rom;
- 300 g branza grasa.
Mod de preparare:
Pentru aluat, dizolva drojdia in laptele cald, pune o lingura de zahar si doua de faina si lasa la cald pana creste bine maiaua. Cerne faina intr-un vas, in mijloc toarna maiaua, amesteca putin, apoi, pe rand, adauga sarea, galbenusurile, uleiul si coaja de lamaie. Framanta bine aluatul, pana devine fin si neted, lasa-l la crescut o ora, apoi intinde aluatul pe tava. Pentru umplutura, amesteca branza cu smantana si mixeaza cu blederul de mana pentru a scapa de cocoloasele de branza. Astfel vei obtine o crema spumoasa, adauga restul ingredientelor si omogenizeaza. Toarna crema de branza peste aluatul din tava si da la cuptor la 180°C. Cand incepe sa se rumeneasca si trece testul scobitorii, pasca este gata.
Sursa foto: Google.com