19.08.2020

Gogosari in sos dulce-acrisor pentru iarna

Gogosarii sunt o garnitura deosebita, apreciata de moldovenii de pretutindeni. Fie ca sunt pregatiti in otet, bulion sau sos de mustar, - devin irezistibili. Acestia sunt sanatosi si foarte deliciosi. Pot fi gatiti atat la gratar, in diferite ciorbe, dar cei mai potriviti sunt pentru conserve.

Gogosari in sos dulce-acrisor pentru iarna

Ingrediente:

- 3 kg gogosari;

- 200 g zahar alb;

- 300 ml ulei de floarea soarelui;

- 300 ml otet;

- 600 g bulion;

- 3 foi de dafin;

- 1 lingura boabe de piper.

Mod de preparare:

Spala si curata gogosarii de seminte si taie fiecare leguma in felii subtiri. Pune pe foc, intr-o oala incapatoare, bulionulul, uleiul, otetul, zaharul si condimentele. Dupa ce da in clocot, adauga si gogosarii. Lasa totul la fiert intre 10 si 15 minute. Pune gogosarii in borcane sterilizate, cu ajutorul unei palete.

Serveste-i oricand iti este pofta.

 

Citeste si :  Somon cu sos alb si baby spanac

Sursa foto: Google.com