31.03.2021
Fursecuri cu alune - desertul ideal intr-o zi de post

Un desert indragit de copii si adorat de cei maturi! Ai nevoie de ingrediente simple, pe care le gasesti usor in fiecare magazin si nu i nevoie de mult timp pentru a gati aceste fursecuri apetisante si crocante. 

Ingrediente:

- 20 linguri zahar pudra;

- 1 lingurita amoniac;

- 80 g alune prajite nesarate;

- 1 lingura zeama de lamaie;

- 5 linguri zahar tos;

- 2 linguri miere;

- 1 praf sare;

- 250 g faina alba;

- 150 g margarina.

Mod de preparare:

Amesteca margarinul cu zaharul, adauga mierea, zeama de lamaie, amoniacul si sarea. Pune faina cernuta in prealabil, amesteca bine pana obtii un aluat omogen. Din acest aluat, ia o bucata, mai mare decat o aluna si fa o biluta. Asa procedeaza pana pana termini tot aluatul. Adauga pe o furculita cate o biluta, pe care o introduci intr-un vas cu apa ca s-o umezesti, apoi tavaleste-o in zahar pudra si prin alune pisate. Cauta sa le apasi usor cu degetele, pentru a se putea prinde alunele. Da-le o forma de disc, eventual le poti apasa usor cu furculita si aseaza-le in tava tapetata cu hartie pentru copt. In cuptorul incins moderat, lasa tava aproximativ 10 minute, pana capata o culoare aurie frumoasa. Daca doresti, dupa ce ai format fursecurile, le poti unge deasupra cu putina apa, presara zahar pudra si alune pisate, capatand un aspect mai placut.

Pofta buna!

Citeste si :  Bruschete cu guacamole, supa mediteraneana si orez negru cu fructe de mare - toate pregatite de coregraful Teodor Radulescu! Petru Chicu: „Eu sunt obligat sa-i dau nota 10”
Articole din aceeasi categorie