Ingrediente:
- 20 linguri zahar pudra;
- 1 lingurita amoniac;
- 80 g alune prajite nesarate;
- 1 lingura zeama de lamaie;
- 5 linguri zahar tos;
- 2 linguri miere;
- 1 praf sare;
- 250 g faina alba;
- 150 g margarina.
Mod de preparare:
Amesteca margarinul cu zaharul, adauga mierea, zeama de lamaie, amoniacul si sarea. Pune faina cernuta in prealabil, amesteca bine pana obtii un aluat omogen. Din acest aluat, ia o bucata, mai mare decat o aluna si fa o biluta. Asa procedeaza pana pana termini tot aluatul. Adauga pe o furculita cate o biluta, pe care o introduci intr-un vas cu apa ca s-o umezesti, apoi tavaleste-o in zahar pudra si prin alune pisate. Cauta sa le apasi usor cu degetele, pentru a se putea prinde alunele. Da-le o forma de disc, eventual le poti apasa usor cu furculita si aseaza-le in tava tapetata cu hartie pentru copt. In cuptorul incins moderat, lasa tava aproximativ 10 minute, pana capata o culoare aurie frumoasa. Daca doresti, dupa ce ai format fursecurile, le poti unge deasupra cu putina apa, presara zahar pudra si alune pisate, capatand un aspect mai placut.
Pofta buna!