01.04.2021
Deserturi delicioase fara zahar! Le poti pregati si in bucataria ta

Cine zice ca deserturile trebuie neaparat sa contina zahar, miere sau sirop de artar? Adevarul este ca ne putem bucura de toate aceste gustari si fara sa adaugam zahar sau alti indulcitori. Iti recomandam trei retete simple care se bazeaza pe gustul natural al fructelor si, pentru ca acestea sunt bogate in vitamine, minerale, antioxidanti si fibre, aceste deserturi sunt si cat se poate de sanatoase. Asadar, daca ai prin bucatarie ingrediente precum scortisoara si ghimbir te poti apuca de treaba.

Budinca cu avocado, ciocolata si ghimbir

Ingrediente:

- 1 lingurita de ulei de cocos extravirgin;

- 1 avocado curatat;

- 1/3 cupa de pudra de cacao;

- 4 curmale taiate cubulete si inmuiate in 2 lingurite de apa calda;

- 1/2 cana de lapte de cocos;

- 1 cub de radacina de ghimbir proaspat;

- 1 lingurita de scortisoara macinata;

- 2 lingurite de extract de vanilie;

- 1/2 cana de zmeura;

- 2 crengute de menta proaspata.

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele intr-un blender, cu exceptia zmeurii si amesteca pana obtii o pasta. Adauga continutul in boluri de desert si adauga ca topping zmeura si menta.

Ovaz cu afine si migdale

Ingrediente:

- 1/4 cana de unt de arahide;

- 1/4 cupa ovaz;

- 1/2 lingurita de scortisoara macinata;

- 1 1/2 cana de afine;

- 1 lingurita de suc proaspat de lamaie;

- 1 lingurita de apa;

- 1/2 lingurita de ghimbir proaspat;

- 1 lingurita de fulgi de migdale.

Mod de preparare:

Intr-un bol de mici dimensiuni combina untul de arahide cu ovazul si scortisoara. Pune o tigaie la foc mic si adauga afinele si sucul de lamaie, apa si ghimbirul si lasa-le la incalzit pana incep sa faca bule. Adauga continutul din tigaie peste amestecul de unt de arahide si ovaz si adauga deasupra fulgii de migdale.

Bilute cu cocos

Ingrediente:

- 1/4 cana unt de caju;

- 4 curmale taiate si inmuiate in doua lingurite de apa calda;

- 1 lingurita de ulei de cocos extravirgin;

- 1/2 lingurita extrect de vanilie;

- 1/4 cana faina de migdale;

- 2 lingurite de seminte de chia;

- 1/3 lingurita de scortisoara macinata;

- 1/4 cana de fulgi de cocos.

Mod de preparare:

Adauga intr-un blender untul de caju, curmalele, uleiul de cocos si vanilia si amesteca pana obtii o pasta. Intr-un bol de mici dimensiuni amesteca faina de migdale, semintele de chia si scortisoara. Peste, adauga amestecul de caju si combina ingredientele. Lasa-le la frigider pentru 10 minute, apoi din compozitia obtinuta formeaza bilute, pe care mai apoi le treci prin fulgi de cocos. Lasa-le la frigider cel putin 10 minute.

Spor la treaba!

Citeste si :  Stiai ca guvernul francez interzice angajatilor sa manance in fata calculatorului? Iata de ce nu ar trebui sa faci nici tu acest lucru
Articole din aceeasi categorie