Budinca cu avocado, ciocolata si ghimbir
Ingrediente:
- 1 lingurita de ulei de cocos extravirgin;
- 1 avocado curatat;
- 1/3 cupa de pudra de cacao;
- 4 curmale taiate cubulete si inmuiate in 2 lingurite de apa calda;
- 1/2 cana de lapte de cocos;
- 1 cub de radacina de ghimbir proaspat;
- 1 lingurita de scortisoara macinata;
- 2 lingurite de extract de vanilie;
- 1/2 cana de zmeura;
- 2 crengute de menta proaspata.
Mod de preparare:
Pune toate ingredientele intr-un blender, cu exceptia zmeurii si amesteca pana obtii o pasta. Adauga continutul in boluri de desert si adauga ca topping zmeura si menta.
Ovaz cu afine si migdale
Ingrediente:
- 1/4 cana de unt de arahide;
- 1/4 cupa ovaz;
- 1/2 lingurita de scortisoara macinata;
- 1 1/2 cana de afine;
- 1 lingurita de suc proaspat de lamaie;
- 1 lingurita de apa;
- 1/2 lingurita de ghimbir proaspat;
- 1 lingurita de fulgi de migdale.
Mod de preparare:
Intr-un bol de mici dimensiuni combina untul de arahide cu ovazul si scortisoara. Pune o tigaie la foc mic si adauga afinele si sucul de lamaie, apa si ghimbirul si lasa-le la incalzit pana incep sa faca bule. Adauga continutul din tigaie peste amestecul de unt de arahide si ovaz si adauga deasupra fulgii de migdale.
Bilute cu cocos
Ingrediente:
- 1/4 cana unt de caju;
- 4 curmale taiate si inmuiate in doua lingurite de apa calda;
- 1 lingurita de ulei de cocos extravirgin;
- 1/2 lingurita extrect de vanilie;
- 1/4 cana faina de migdale;
- 2 lingurite de seminte de chia;
- 1/3 lingurita de scortisoara macinata;
- 1/4 cana de fulgi de cocos.
Mod de preparare:
Adauga intr-un blender untul de caju, curmalele, uleiul de cocos si vanilia si amesteca pana obtii o pasta. Intr-un bol de mici dimensiuni amesteca faina de migdale, semintele de chia si scortisoara. Peste, adauga amestecul de caju si combina ingredientele. Lasa-le la frigider pentru 10 minute, apoi din compozitia obtinuta formeaza bilute, pe care mai apoi le treci prin fulgi de cocos. Lasa-le la frigider cel putin 10 minute.
Spor la treaba!