31.03.2021
Deliciu de post - mere in foietaj

Daca placinta de mere era desertul la cuptor cel mai rapid si mai la indemana - acum a venit timpul sa faci ceva diferit. E perfect pentru zilele de vara, cand nu vrei sa zabovesti prea mult deasupra aragazului incins.

 Ingrediente:

- 1 mar;

- 230 g aluat de foietaj;

- 3 lingurite margarina;

- 60 g zahar brun;

- 1/2 lingurita scortisoara;

- 1/4 lingurita nucsoara macinata;

- 1/4 lingurita ienibahar (optional);

- 1 lingura de nuci/arahide macinate.

Mod de preparare:

Porneste cuptorul. Intr-un bol mic, amesteca zaharul brun cu restul condimentelor. Topeste margarina la bain marie si pune-o intr-un bol cu fund plat. Taie marul in 8 felii egale si da-le prin unt. Imprastie niste faina pe fundul de lemn ca sa nu ti se lipeasca aluatul. Taie din aluat 8 triunghiuri. Unge-le cu untul topit. Presara mixtura de zahar si condimente pe fiecare triunghi in parte, acoperind intreaga suprafata. Apoi, pune nucile pisate, cate o felie de mar pe latura lata a aluatului si ruleaza incet fiecare felie. Unge cu unt o tava si pune apoi „croissantele” formate pe ea. Daca mai ai condimente, presara-le pe deasupra. Da la cuptorul preincalit la 200 de grade, timp de 6-12 minute sau pana cand vezi ca v-au crescut rulourile si s-au aurit deasupra.

Pofta buna!

Citeste si :  Actrita Ana-Sia Caraus - buna de maritat! Vezi ce placinte apetisante a pregatit aceasta, dar si ce nota a primit de la bucatarul Petru Chicu 

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie