Ingrediente:
- 1 mar;
- 230 g aluat de foietaj;
- 3 lingurite margarina;
- 60 g zahar brun;
- 1/2 lingurita scortisoara;
- 1/4 lingurita nucsoara macinata;
- 1/4 lingurita ienibahar (optional);
- 1 lingura de nuci/arahide macinate.
Mod de preparare:
Porneste cuptorul. Intr-un bol mic, amesteca zaharul brun cu restul condimentelor. Topeste margarina la bain marie si pune-o intr-un bol cu fund plat. Taie marul in 8 felii egale si da-le prin unt. Imprastie niste faina pe fundul de lemn ca sa nu ti se lipeasca aluatul. Taie din aluat 8 triunghiuri. Unge-le cu untul topit. Presara mixtura de zahar si condimente pe fiecare triunghi in parte, acoperind intreaga suprafata. Apoi, pune nucile pisate, cate o felie de mar pe latura lata a aluatului si ruleaza incet fiecare felie. Unge cu unt o tava si pune apoi „croissantele” formate pe ea. Daca mai ai condimente, presara-le pe deasupra. Da la cuptorul preincalit la 200 de grade, timp de 6-12 minute sau pana cand vezi ca v-au crescut rulourile si s-au aurit deasupra.
Pofta buna!
Sursa foto: Google.com