22.04.2021
Delicioase si usor de pregatit! Briose de post cu stafide

Aceste prajiturele arata minunat, nu sunt greu de facut si au marele avantaj ca le poti da ce aroma iti doresti. Le poti pregati chiar si in perioada postului, iti vor iesi la fel de frumoase si delicioase.

 Ingrediente:

- 2 banane moi;

 - 1 fiola esenta vanilie;

 - 1 ceasca ulei de floarea soarelui;

 - 1 ceasca apa minerala gazoasa;

 - 1 ceasca stafide sau alte fructe;

 - 2 lingura scortisoara;

 - 1 ceasca zahar brun;

 - 1 plic praf de copt;

 - 2 cesti faina.

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la foc mediu si unge o tava de briose, apoi pune capacele din hartie speciale pe fundul tavii de briose. Amesteca faina cu praful de copt, zaharul, scortisoara si cerne amestecul pentru niste briose de post mai pufoase. Separat, zdrobeste bananele cu o furculita, pentru o textura mai neomogena. Peste banane, toarna si esenta de vanilie, uleiul, apa minerala si incorporeaza incet amestecul uscat. Cand pasta obtinuta este amestecata bine, adauga si stafidele. Daca doresti, poti adauga fructe de goji, merisor, sau alte fructe uscate. Toarna amestecul de briose in formele pregatite si da la cuptor pentru circa 25 de minut, sau pana trec testul scobitorii. Presara cu scortisoara sau zahar pudra si savureaza-le cu ceai sau cafea.

Pofta buna!

Citeste si :  Pasca raw-vegana de Paste, o reteta foarte usoara

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie