04.06.2021
Delecteaza-te cu ceva dulce! Placintele de vara cu rubarba si capsune

 Atunci cand combini capsunele cu rubarba si le aromatizezi cu scortisoara si lamaie, iese o umplutura pentru placinta la care iti vei dori sa revii, cu siguranta. Nu este deloc complicat si nu ai nevoie de mult timp pentru a pregati aceasta reteta. 

Ingrediente:

- 100 g capsune;

- 100 g rubarba, tocata;

- 1 cana zahar;

- 1 lingurita scortisoara;

- 2 linguri suc de lamaie;

- 1 cana faina;

- 1 lingurita praf de copt;

- 1 lingura unt topit;

- 1 lingura crema de branza;

- 1 lingura unt.

Mod de preparare:

Amesteca intr-un castron capsunele, rubarba si 1/2 cana de zahar impreuna cu scortisoara si sucul de lamaie. Completeaza cu 1 lingura de faina si mai amesteca, apoi lasa deoparte. Adauga in alt bol faina si zaharul ramas. Completeaza cu praful de copt, untul topit, crema de branza si untul la temperatura camerei. Presara suprafata de lucru cu faina si framanta amestecul pana obtii un aluat. Intinde aluatul si taie-l forme folosind unul dintre castroanele in care vei servi. Transfera compozitia de capsuni si rubarba in castronasele pentru servit, apoi acopera-le pe fiecare cu formele de aluat. Pune castronasele intr-un vas pentru copt si toarna apa in el cam pana la jumatate. Lasa la cuptor 25 minute la 200 de grade. Serveste-le presarate cu zahar pudra.

Pofta buna!

 

Citeste si :  Pentru pranz, incerca o retata din Bulgaria - Patatnik

Sursa foto: Google.com

 

Articole din aceeasi categorie