Ingrediente:
- 100 g capsune;
- 100 g rubarba, tocata;
- 1 cana zahar;
- 1 lingurita scortisoara;
- 2 linguri suc de lamaie;
- 1 cana faina;
- 1 lingurita praf de copt;
- 1 lingura unt topit;
- 1 lingura crema de branza;
- 1 lingura unt.
Mod de preparare:
Amesteca intr-un castron capsunele, rubarba si 1/2 cana de zahar impreuna cu scortisoara si sucul de lamaie. Completeaza cu 1 lingura de faina si mai amesteca, apoi lasa deoparte. Adauga in alt bol faina si zaharul ramas. Completeaza cu praful de copt, untul topit, crema de branza si untul la temperatura camerei. Presara suprafata de lucru cu faina si framanta amestecul pana obtii un aluat. Intinde aluatul si taie-l forme folosind unul dintre castroanele in care vei servi. Transfera compozitia de capsuni si rubarba in castronasele pentru servit, apoi acopera-le pe fiecare cu formele de aluat. Pune castronasele intr-un vas pentru copt si toarna apa in el cam pana la jumatate. Lasa la cuptor 25 minute la 200 de grade. Serveste-le presarate cu zahar pudra.
Pofta buna!
Sursa foto: Google.com