05.04.2021
De Ziua Internationala a Supei, pregateste-o ca la carte! Afla de ce a fost adoptata aceasta sarbatoare si delecteaza-te cu o retata noua

Ziua Internationala a Supei este marcata pe 5 aprilie. A fost adoptata aceasta sarbatoare, pentru a atentiona importanta acestui fel de mancare in sustinerea modului sanatos de viata a omului, functionarea sanatoasa a organismului. Mai ales, acum, cand suntem mereu in alerta, cand nu avem timp suficient pentru a dormi, a ne odihni si a ne hrani sanatos. Utilitatea folosirii supelor o confirma si medicii. Ei ne prescriu supe usoare, preparate din legume pentru a invinge bolile.

Pregateste astazi o supa de rata cu legume si incanta-ti familia.

Ingreidente:

- 500 grame carne de rata;

- 30 ml grasime de rata;

- sare;

- 1 ceapa, tocata;

- 2 morcovi, felii subtiri;

- 1 ardei gras, tocat;

- 1 telina apio, tocata;

- 1 lingurita ghimbir, ras;

-2 catei usturoi, zdrobiti;

- 1 lingurita amestec de condimente Cajun;

- frunze de telina, tocate;

- 2 cartofi, cubulete;

- 2 litri apa.

Mod de preparare:

Pune tacamurile intr-o cratita pe foc mediu si adauga 1-2 linguri de grasime de rata. Rumeneste carnea, apoi ia-o de pe foc si toarna restul de grasime. Adauga ceapa, morcovii, ardeiul gras si telina. Amesteca bine cu o lingura de lemn. Asezoneaza cu ghimbir, usturoi si condimente Cajun. Adauga carnea de rata si cartofii. Toarna apa si gateste totul la foc mic timp de 35 de minute.

Savureaza cu placere!

Citeste si :  E mancarea preferata a jurnalistei Rodica Cioranica. „Si vin rosu...”
Articole din aceeasi categorie