01.02.2021
De la pasiune la business. Cele mai renumite persoane din domeniul culinar

A fi bucatar nu inseamna doar sa stai la cratita. Dragostea si interesul sporit fata de gastronomie creeaza unor oameni un viitor de succes. Cei mai talentati si norocosi dintre ei sunt imaginea unor marci, participa la show-uri de televiziune, scriu carti si isi lanseaza linii de produse, iar in cele din urma, ajung sa aiba in conturi milioane de dolari.

Iata care sunt cei mai celebri si bogati bucatari din intreaga lume:

Alan Wong, unul dintre liderii fondatori ai bucatariei fusion japoneze, actiunea care a luat cu asalt bucataria japoneza si industria vinului. Originar din Tokyo, Wong a imbinat aromele distinctive ale celor opt insule Hawai, folosind cele mai proaspete ingrediente locale. In 2009 a gatit la Casa Alba pentru fostul Presedinte al Americii, Barack Obama. Alan Wong este si autorul unor carti de bucate.

Jamie Oliver este considerat cel mai bogat bucatar din lume. Gratie lansarilor de carti, retetelor si desigur, restaurantelor pe care le detine, averea celebrului bucatar britanic a crescut foarte mult in ultimii ani. Jamie Oliver a ajuns de aproximativ 30 de ori in topurile de bestselleruri cu 15 dintre cartile sale de bucate. Una dintre ele, intitulata „30 Minute-Meals”, s-a vandut in peste un milion de exemplare. Potrivit publicatiei The Daily Star, Oliver intentioneaza sa-si construiasca un imperiu culinar si in Statele Unite.

Nobu Matsuhisa este cunoscut drept cel mai bun bucatar de sushi, care detine mai multe restaurante in toata lumea. Prima sa experienta a fost intr-un local din Los Angeles si a avut norocul ca actorul Robert de Niro sa-i devina client fidel. Era foarte incantat de preparatele lui Nobu si l-a rugat sa deschida un restaurant in New York, orasul in care locuia. Aceasta decizie i-a schimbat total viata si l-a facut vedeta internationala. Acum detine 40 de restaurante pe 5 continente, un imperiu hotelier in crestere, are 4 carti publicate si propria linie de bere.

Paul Bocuse numit si „Tatal artei culinare in Franta” a fost o legenda. Este considerat ambasadorul gastronomiei franceze moderne. Bocuse pune accent pe calitatea, prospetimea si simplitate alimentelor. Este faimos si pentru restauantele sale de lux ce uimesc toti vizitatorii.

Gordon Ramsay e renumit pentru limbajul sau necenzurat in timpul emisiunii Master Chef. Totusi, el este mai mult de atat – un bucatar ce are mai multe restaurante, dintre care unul cu trei stele Michelin, unul cu doua stele si doua cu cate o stea.

Citeste si :  Marinada pentru carne. Cum se prepara si cat timp se lasa carnea la marinat

Surse foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie