02.11.2022
Daca ai pofta de ceva dulce, iti venim in ajutor cu o reteta gustoasa si sanatoasa! Afla de la Aliona Pronina cum poti pregati bomboane raw vegane din migdale, rachitele si fulgi de cocos - VIDEO

Aromate, dulci, colorate, dar si hranitoare, bomboanele raw vegane sunt desertul ideal pentru intreaga familie. Ne satisfac pofta de dulce si, in acelasi timp, poate fi doza noastra de vitamine si nutrienti. De ziua mondiala a vegetarienilor aflam cum din migdale, rachitele si fulgi de cocos, gatim un desert dulce, fara zahar si fara coacere. Afla reteta in continuare, intr-un reportaj marca O Seara Perfecta. 

O alternativa a deserturilor clasice pot fi cele raw-vegane. Se pregatesc la rece din produse vegetale, astfel asigura pastrarea nutrientilor si nu necesita mult timp pentru preparare.

„Vom pregati astazi ceva gustos din migdale. Eu apropo le cumpar deja curatite de coaja. De asemenea, avem rachitele uscate, fara zahar, fulgi de cocos si lapte. Puteti alege orice lapte doriti. Avem nevoie de fulgi de cocos si pentru final”, Aliona Pronina, cofetar. 

„Vom lua midgalele si vom face din ele faina. Le vom mixa intr-un blender”. 

Visa sa devina chirurg, insa a ajuns pe micile ecrane! Ce nu ai stiut despre noua prezentatoare a stirilor PRO TV, Daniela Andreev: „Nu eu am ales jurnalismul, ci el pe mine” - VIDEO

Dupa ce migdalele si rachitelele au fost maruntite cu ajutorul blenderului, incorporam celelalte ingrediente.

„100 gr de migdale, 100 gr de rachitele, 100 gr de fulgi de cocos si 50 gr de lapte. Adaugam rachitelele mixate in faina de migdale si amestecam totul. Mai apoi adaugam si fulgii de cocos si laptele, ca sa fie mai usor de amestecat”. 

Acest desert poate fi consumat de oricine, chiar si de copii. Pe langa faptul ca ne vom satisface pofta de dulce, vom ramane cu un aport bogat de nutrienti.

„Facem bomboanele in forma rotunda, de dimensiunile pe care le dorim. Facem un fel de mingi micute, dupa care punem bomboana intr-un borcan sau pahar in care sunt fulgi de cocos. Toata bomboana trebuie sa fie acoperita cu acesti fulgi. Cred ca o bomboana costa undeva 6 lei, este un pret mare, insa cred ca merita”. 

Ce ar face Valeria Capra cu un milion de euro, dar si ce nu ar ierta niciodata? Prezentatoarea stirilor PRO TV a facut dezvaluiri sincere: „As putea sa ma contrazic in timp” - VIDEO

„Astfel nu vom ridica norma zaharului in organism. De asemenea, ne vom satura. Mancam cateva bomboane si ne saturam. Recomand tuturor sa manance aceste bomboane, copiilor, femeilor insarcinate. Chiar sunt sanatoase”, Aliona Pronina, cofetar. 

Articole din aceeasi categorie