26.04.2021
Cum sa pregatesti un sos de vanilie cu unt, ideal pentru clatite

Daca adori clatitele, atunci acest sos de vanilie cu unt este alegerea perfecta pentru un plus de savoare! Exista foarte multe optiuni de servire, cu miere, sirop de artar, iaurt, fructe proaspete sau confiate, diverse creme, inghetata, dar merita sa incerci si o reteta foarte gustoasa pe baza de vanilie.

Ingrediente:

- 220 g unt;

- 125 g zahar brun;

- 360 ml de smantana pentru gatit;

- 1 lingura de sirop de porumb;

- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu;

- 2 linguri de vanilie.

Mod de preparare:

Intr-o cratita de dimensiuni medii se pune untul, zaharul brun, smantana pentru gatit si siropul de porumb. Se pune la foc mediu si se amesteca in continuu pentru a se topi untul si a se amesteca cu restul ingredientelor. Dupa ce s-a topit, aducem compozitia la punctul de fierbere, iar dupa ce incepe sa dea in clocot, mai fierbem 5 minute si luam de pe foc. Stingem apoi bicarbonatul de sodiu si-l adaugam apoi peste intreaga compozitie, amestecand bine. La final adaugam si vanilia si omogenizam intregul sos. Savurati-l impreuna cu clatitele preferate! Puteti sa-l combinati si cu diverse fructe, iar restul se poate pastra in frigider pana la urmatoarea portie. 

 

Citeste si :  Sanda Diviricean si-a gasit desertul preferat, tocmai in Bali! „Cand vin acasa o sa am o geanta enorma, plina de cutii galbene”

Sura foto: Pexles.com

Articole din aceeasi categorie