Ingrediente:
- 220 g unt;
- 125 g zahar brun;
- 360 ml de smantana pentru gatit;
- 1 lingura de sirop de porumb;
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu;
- 2 linguri de vanilie.
Mod de preparare:
Intr-o cratita de dimensiuni medii se pune untul, zaharul brun, smantana pentru gatit si siropul de porumb. Se pune la foc mediu si se amesteca in continuu pentru a se topi untul si a se amesteca cu restul ingredientelor. Dupa ce s-a topit, aducem compozitia la punctul de fierbere, iar dupa ce incepe sa dea in clocot, mai fierbem 5 minute si luam de pe foc. Stingem apoi bicarbonatul de sodiu si-l adaugam apoi peste intreaga compozitie, amestecand bine. La final adaugam si vanilia si omogenizam intregul sos. Savurati-l impreuna cu clatitele preferate! Puteti sa-l combinati si cu diverse fructe, iar restul se poate pastra in frigider pana la urmatoarea portie.
Sura foto: Pexles.com