28.04.2021
Cum sa faci cei mai gustosi si pufosi cozonaci. Urmareste reteta de mai jos

Mirosul de cozonac proaspat scos din cuptor ne aduce aminte de copilarie si de momentele petrecute alaturi de familie. Acum, de Paste, cozonacul este printre preparatele nelipsite de pe masa. Nu conteaza sa fie doar pufos, ci sa aiba si o umplutura delicioasa. De aceea, iti propunem o retete de cozonac, numai buna de incercat pentru masa de Paste.

Ingredientele necesare pentru a pregati un cozonac cu mac si stafide:

- 1 pachet de drojdie; 

- 1 lingurita de zahar; 

- 2 ceasti de apa calda; 

- 1 cana de unt; 

- 1 pahar de zahar; 

- 1 lingurita de sare; 

- 2 linguri coaja rasa de lamaie; 

- 1 pahar de lapte praf; 

- 2 cani de faina; 

- seminte mac;  

- stafide; 

- jumatate de cana de lapte;

- 1 ou.

Mod de preparare:

Dizolva intr-un pahar drojdia si zaharul in apa, iar apoi las-o timp de cateva minute. Intre timp, intr-un castron mare, amesteca untul cu zahar, sare, coaja de lamaie si lapte. Adauga doua cani de faina, alternativ cu amestecul de drojdie. Amesteca aluatul bine, apoi pune-l pe o suprafata presarata cu faina. Mai amesteca aproximativ 10 minute, pana cand aluatul este fin. Pune-l apoi intr-un vas uns si lasa-l sa creasca aproximativ o ora. Amesteca semintele de mac, zaharul, stafidele, laptele si restul de coaja de lamaie. Toarna apa fierbinete peste amestec si fierbe-le aproximativ 10 minute pana se face o pasta destul de groasa. Imparte aluatul in doua, intinde-l si umple cu mac, apoi rasuceste-l. Asaza cozonacii pe o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si coace-i aproximativ o ora.

Pofta buna!

Citeste si :  Iti mai amintesti de mirosul si gustul painii aburinde scoase din cuptor? Afla secretul celei mai puhave si gustoase paini, coapte dupa reteta bunicii - VIDEO

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie