07.06.2021
Cum poti pregati dulceata de portocale? E delicioasa cu inghetata

Indiferent de anotimp, aroma de portocale este binevenita in orice zi. Atunci cand o poti intinde pe paine, la micul dejun, e cu atat mai bine. Iata cum sa pregtesti un desert gustos si aromat pe care il poti pastra mult timp.

Ingrediente:

- 3 kg portocale cu coaja cat mai groasa;

- 1 kg zahar;

- 3 pahare apa;

- zeama de la o jumatate de lamaie.

Mod de preparare:

Cu cat mai groasa este coaja portocalelor, cu atat va fi mai bun produsul obtinut, asadar, ai grija in momentul in care le alegi! Da pe razatoare coaja galbena, doar pana cand se ia partea lucioasa de deasupra. Lasa-le o zi in apa rece, intr-un loc racoros. Apoi, pune-le la fiert cateva ore, pana cand devin foarte moi si furculita intra usor in ele si iar tine-le in apa rece, timp de o ora. Scoate-le, scurge-le bine si taie-le in bucati maricele. Nu uita sa scoti samburii. Pe foc mic, pune la fiert zaharul si 3 pahare de apa in oala in care faci dulceata. Dupa ce se topeste zaharul, da focul mare si ia spuma primelor clocote. Ia oala de pe foc si adauga bucatile de portocala, lasa-le sa stea 10 minute, apoi pune-le la foc. Fierbe dulceata pana cand se leaga bine. La ultimele clocote, adauga zeama de la o jumatate de lamaie. Toarna dulceata obtinuta in borcane sterilizate si bucura-te de ea la orice mic dejun, in clatite sau pur si simplu.

Citeste si :  Vladimir Zelenski s-a intalnit la un gratar cu jurnalistii. Vezi cat de bine ii reuseste Presedintelui sa pregateasca carnea. „Este frumos ca astfel de intalniri au devenit o traditie buna” - FOTO

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie