01.06.2022
Chec cu capsuni! O reteta delicioasa de sezon pe care trebuie sa o incerci neaparat

A venit vara, deci este vremea fructelor de sezon. Capsuni sunt la mare cautare in aceasta perioada si se gasesc mai peste tot. Deci este bine sa profitam de ele cand sunt pe piata si sa facem cat mai multe prajituri cu ele. Exista o gama variata de retete cu aceste fructe aromate, iar astazi vom vedea cum se prepara checul cu capsuni.

Capsunile sunt fructe aromate, extrem de gustoase si la mare cautare in perioada verii. Prajiturile de tot felul cu capsuni sunt foarte bune si da un gust aparte pe care il poti simti doar vara. Iata cat de rapid si simplu se prepara reteta de chec cu capsuni.

Ingrediente:

sase oua;
200 de grame de faina;
200 de grame de zahar;
un pliculet de praf de copt;
150 de mililitri de ulei;
un praf de sare;
o cana de capsuni.

Nu mai arunca bananele prea coapte! Iata ce poti face din ele

Mod de preparare:

Bate albusurile, pana obtii o spuma, si adauga treptat sarea si zaharul. Cand spuma capata o textura ferma, adauga galbenusurile si praful de copt. Foloseste o lingura pentru a amesteca si adauga, apoi, uleiul si laptele. Adauga faina si continua sa amesteci. Imparte compozitia in jumatati si amesteca o lingura de cacao intr-una din ele. Adauga intr-o tava aluatul negru, apoi pe cel alb si amesteca lent. Orneaza compozitia cu cateva capsuni. Coace compozitia la cuptor timp de 30 de minute. Pofta buna!

Placinta de dovlecei si legume - o reteta pe cat de simplu de facut, pe atat de delicioasa. Cei mici vor mai cere o portie

Articole din aceeasi categorie