19.01.2022
Cele mai deosebite sosuri pentru garnituri. Vezi 3 retete rapide si usoare

Sosurile sunt geniale, daca le faci acasa. In acest fel poti sa experimentezi mancarea asa cum vrei sa o savurezi. Mai mult, exista adesea suficient spatiu pentru a adapta un sos dupa bunul plac - adaugi niste ardei iute, fierbi niste smantana in plus, iar lista poate continua. Toate aceste retete sunt realizate folosind tehnici simple de urmat si nu necesita echipamente speciale sau experienta.

Sos Bechamel

Facut din faina, unt si lapte, un sos bechamel simplu este ideal pentru garnituri precum broccoli, sparanghel, cartofi la cuptor sau orice alte legume. De fapt, este considerat unul dintre cele cinci sosuri mama, ceea ce inseamna ca poti crea o serie de alte sosuri populare folosind bechamel ca baza. Puteti adauga mozarella pentru un sos de branza demential care sa acompanieze friptura de pui cu garnitura de varza de Bruxelles sau orice alte legume.

Ingrediente: 100 g unt; 100 g faina; 1 litru lapte; 1 praf de nucsoara; sare; piper.

Reteta originala de cornulete vieneze. Vezi secretul pe care trebuie sa il afle fiecare gospodina

Mod de preparare: Intr-o cratita pune untul la foc si cand se topeste adauga faina, amestecand rapid cu un tel. Adauga incet laptele, amestecand incontinuu sa nu se formeze cocoloase. Adauga condimente si continuati sa amesteci bine. Pentru un sos fin, strecoara-l printr-o sita inainte sa il servesti. Daca adaugi branza, opreste focul si apoi pune branza rasa, amestecand bine totul.

Sos Remoulade

La modul cel mai elementar, un remoulade este un sos pe baza de maioneza sau aioli care este adesea servit cu cartofi sau sandvisuri, pui prajit sau orice alte preparate. Merge de minune cu cartofi prajiti, copti sau in orice alt mod, dar este la fel de bun si cu legume precum conopida, cartof dulce, morcov sau dovlecei.

Ingrediente: 100 de grame de maioneza; 70 de grame de mustar; 1 lingura de boia dulce; 2 lingurite de condimente Cajun; 2 lingurite de hrean ras; 1 lingurita de suc de muraturi; 1 lingurita de sos picant; 1 catel mare de usturoi; tocat marunt si zdrobit.

Cum asociezi vinul cu mancarea. Sfaturi dupa care vei deveni, cu siguranta, un expert - FOTO

Mod de preparare: Combina toate ingredientele intr-un bol amestecand cu un tel. Verifica de condimente si adauga zeama de muraturi sau suc de lamaie daca e nevoie. 

Hollandaise

Desi un ou Benedict este cartea de vizita clasica a sosului Hollandaise, acesta este splendid si pe frigarui de legume sau pe o garnitura de sparanghel fraged. Aceasta reteta necesita unt clarifiiat, care este creat prin fierberea untului si pastrarea grasimii care se ridica la suprafata. Acest lucru face ca Hollandaise-ul sa fie atat mai gustos, cat si mai usor de emulsionat. 

Ingrediente: 3 galbenusuri de ou; o lingura de suc de lamaie; o lingura de mustar Dijon; o lingurita de sare; 1/4 lingurita Piper Cayenne; doar un varf de cutit; Unt- 65 g de topit.

Mod de preparare: Se topeste untul in cuptorul cu microunde timp de aproximativ 1 minut, pana se incalzeste. Combina galbenusurile de ou, sucul de lamaie, dijon, sarea si piperul Cayenne intr-un blender de mare putere si amesteca timp de 5 secunde. Incepe sa strecori incet untul fierbinte in amestec in timp ce blenderul functioneaza. Toarna sosul intr-un bol mic.

Un restaurant de fite din Londra serveste gat cu cap de rata clientilor. Cat costa aceasta delicatesa - FOTO

Articole din aceeasi categorie