Iata o reteta deosebita si foarte gustoasa de la un bucatar renumit si foarte priceput:
Ingrediente:
- 1,5 kg cartofi albi mari;
- 2 cesti ulei de masline;
- 1 ceasca otet de vin rosu sau otet balsamic.
Amestec aromat:
- 1 ceasca ulei de masline;
- 1 capatana usturoi;
- 1 legatura rozmarin curatat;
- 3 foi de dafin;
- sare si piper (dupa gust).
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 190 de grade, taie cartofii in sferturi sau felii groase, de 7-8 cm diametru si spala bine feliile, ca sa scapi de amidonul in exces. Pune-le intr-o oala si acopera-le cu apa rece si un praf, doua de sare. Da in fiert circa 6-7 minute, apoi strecoara-le intr-o sita. Separat, prepara amestecul de mirodenii: amesteca ulei de masline, ierburi aromate, usturoi, un strop de otet balsamic sau vin rosu. Pune cartofii intr-o tava si adauga uleiul, condimenteaza bine cu amestecul aromat si da la cuptor timp de 30 de minute. Gustul si aroma acestor cartofi de vor incanta.
Pofta buna!
Sursa foto: Google.com