30.04.2020
Carnati de porc pentru gratar

Fiecare popor foloseste retete cu carne, iar la noi, acestea sunt foarte multe si variate. Daca iarna mancam sarmale si friptura de porc la cuptor, primavara ne orientam spre retete cu miel si ied sau gratare cu mititei si carnati deliciosi.

Pentru a pregati acasa carnati deliciosi vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1.5 kg carne de porc (pulpa din fata);
- 500 g carne grasa de porc (fleica fara sorici);
- 700 g carne de vita sau amestec vita si berbec;
- 200 ml supa de carne;
- 5-6 catei de usturoi;
- sare si piper;
- cimbru;
- condimente de carnati;
- mate subtiri de porc sau de oaie.

Mod de preparare:
Spala si taie carnea marunt, condimenteaz-o dupa preferinte, cu sare, piper, usturoi pisat, cimbru si condimente de carnati. Adauga supa de carne in portii mici si amesteca pana obtii o pasta omogena. Monteaza palnia pentru carnati la masina de tocat, apoi trece compozitie prin masina de tocat si umple matele foarte bine curatate si pastrate mai multe zile la rece, in apa cu sare si otet. Nu forta procesul, pentru ca altfel matele plesnesc usor atunci cand se prajesc. Prepara-i la tigaie sau fripti pe gratar.

Pofta mare!


Citeste si : Nu preferi carnea de miel? Poti pregati cei mai buni mici de casa
Sursa foto: Google.com
Articole din aceeasi categorie