27.06.2022
Cafea dalgona, una dintre cele mai populare retete de cafea

Reteta de cafea dalgona a castigat popularitate in pandemie, atunci cand oamenii incercau sa-si ocupe timpul cu activitati cat mai placute. Aceasta se poate prepara atat cu lapte rece, dar si cu lapte cald si este o modalitate excelenta de a te bucura de gustul unic al cafelei.

Primele postari cu reteta de cafea dalgona au aparut pe Instagram si TikTok. Preparatul este originar din Corea si are un aspect placut si un gust unic, datorita texturii cremoase.

In ciuda aspectului spectaculos, cafeaua dalgona este usor de preparat. In plus, ai nevoie de doar trei ingrediente pentru a o obtine.

Tot ce trebuie sa faci este sa omogenizezi cafea instant cu zahar si apa si vei obtine un amestec cremos, care mai apoi, dizolvat cu lapte cald sau rece iti va oferi sansa sa te bucuri de gustul autentic al celebrei cafele dalgona.

Ingrediente – Cafea Dalgona

2 lingurite de de cafea instant;
2 lingurite de zahar tos;
2 lingurite de apa fierbinte;
200 ml de lapte rece sau cald;
cuburi de gheata in cazul in care vrei sa obtii varianta rece a cafelei.

Dalgona Coffee: How To Make Whipped Coffee

Mod de preparare – Cafea Dalgona

Cu ajutorul unui mixer, amesteca cafeaua solubila cu zaharul. Mai apoi adauga apa fierbinte. Amesteca usor cu lingurita pana cand obtii din nou o compozitie omogena si porneste din nou mixerul.

Compozitia se mixeaza pana cand se obtine o spuma deschisa la culoare si foarte tare. Cu mixerul, prepararea spumei dureaza intre 5 si 6 minute.

Daca preferi varianta rece a cafelei, pune cuburi de gheata intr-un pahar, toarna 200 de ml de lapte rece si adauga spuma deasupra. Din spuma de mai sus se pot prepara 2 cafele dalgona.

Sfaturi pentru a obtine cea mai buna cafea dalgona

Cafeaua dalgona nu este deloc greu de preparat. Aceasta se obtine asa cum am mai spus din trei ingrediente, iar modul de preparare nu dureaza mai mult de 10 minute cu tot cu adunarea ingredientelor.

Cel mai important sfat pentru a obtine o textura cremoasa este sa folosesti o cafea instant cu granulatie fina. Textura grunjoasa nu se topeste foarte bine. De asemenea, ness-ul cu granulatie mare nu lasa spuma sa se formeze cum trebuie. In cazul in care nu ai alt tip de cafea instant in casa, poti zdrobi granulele intr-un mojar sau in rasnita de cafea.

Dalgona Coffee - Cookidoo® – the official Thermomix® recipe platform

Un alt avantaj al cafelei dalgona este faptul ca se poate face cu orice tip de lapte, de origine animala sau vegetala, adica reteta de cafea dalgona se poate prepara chiar si in perioadele de post.

Ideal pentru savurarea acestei cafele este sa folosesti pahare inalte, transparente. Doar asa te poti bucura de felul in care spuma obtinuta pluteste la suprafata laptelui. Se poate servi cu un pai aspectuos, iar rezultatul este unul pe masura.

Daca ti-ai starnit indeajuns curiozitatea, iata si cum se prepara faimosul desert din Squid Game. Reteta dalgona a atras atentia fanilor serialului inca de la lansarea productiei.

Articole din aceeasi categorie